Γράφτηκε από τον/την Εθνικός Κήρυκας. 19/11 12:48

diakinisi usa

Του Θεόδωρου Καλμούκου | Εθνικός Κήρυκας


Εγινε στην κοινότητα του Αγίου Αντωνίου στην πόλη Πασαδίνα της Καλιφόρνιας Ημερίδα για το σοβαρό θέμα διακίνησης και εκμετάλλευσης ανθρώπων, στην οποία προέστη ο Μητροπολίτης Δαρδανελίων Νικήτας, ο οποίος είναι συντονιστής της Πατριαρχικής Επιτροπής για τη Σύγχρονη Δουλεία.

Η εκδήλωση προσέλκυσε Ορθόδοξους χριστιανούς από πολλές Ορθόδοξες δικαιοδοσίες, καθώς επίσης και πολίτες οι οποίοι ενδιαφέρονται ζωηρά για το θέμα και οι οποίοι, όπως έγραψε η πρεσβυτέρα Αϊντα Στράτου σε σχετικό ανακοινωθέν, «είχαν την ευκαιρία να μάθουν από ειδήμονες επαγγελματίες από διαφόρους οργανισμούς οι οποίοι εργάζονται, προκειμένου να προλαμβάνουν και αντιμετωπίζουν την διακίνηση ανθρώπων και τη σύγχρονη δουλεία, καθώς επίσης και να απελευθερώνουν τα θύματά τους».

Συμμετείχαν πάνω από τριακόσια άτομα τα οποία όχι μόνο άκουσαν με προσοχή τις εισηγήσεις και παρουσιάσεις των ομιλητών, αλλά εμφάνισαν και προσκλητήριο δράσης για το πώς να ευαισθητοποιηθούν οι άνθρωποι ιδιωτικώς και συλλογικώς και να κάνουν διαφορά βοηθώντας στην αντιμετώπιση αυτού του τρομακτικού φαινομένου διακίνησης και δουλείας πολλών αθώων ανθρώπων.

Παρόντες στην ημερίδα ήταν αρκετοί Ελληνορθόδοξοι ιερείς με ενορίτες τους, καθώς επίσης και η πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας της Μητρόπολης Αγίου Φραγκίσκου Τζίνι Ράνγκλα.

Την ευθύνη της διοργάνωσης την είχαν οι Ηνωμένες Ορθόδοξες Κοινότητες με την βοήθεια του ιερατικού προϊσταμένου της κοιλότητας του Αγίου Αντωνίου π. Πίτερ Στράτου και του βοηθού ιερέα Χριστοφόρου Ρετελά ο οποίος ήταν και ο συντονιστής του προγράμματος.

Τονίζεται ότι οι Ηνωμένες Ορθόδοξες Κοινότητες συγκροτούνται από εθελοντές και εθελόντριες από Ορθόδοξες κοινότητες από ολόκληρη την Νότια Καλιφόρνια.
Συνέβαλαν επίσης ο Μητροπολίτης Ιωσήφ της Αντιοχειανής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής, καθώς και ο Επίσκοπος Μάξιμος της Επισκοπής Δυτικής Αμερικής της Ορθόδοξης Σερβικής Εκκλησίας, ενώ η Ημερίδα τελούσε υπό την ευλογία και στήριξη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Μητροπολίτη Αγίου Φραγκίσκου Γερασίμου.

Εκ των κυρίων ομιλητών ήταν ο Μητροπολίτης Δαρδανελίων Νικήτας, καθώς επίσης ο σερίφης Τζιμ Μακτόνελντ από το Λος Αντζελες, η Λίσα Κόεν από το Γραφείο του Περιφερειακού Εισαγγελέα Διακίνησης Ανθρώπων, από το Λος Αντζελες, η Σούζαν Πάτερσον διευθύντρια της διακονίας «Δια της Χάριτος του Θεού» και συγγραφέας του βιβλίου «Πώς να καταπολεμήσετε τη Διακίνηση Ανθρώπων». Επίσης, παρευρέθηκαν αρκετοί Οργανισμοί οι οποίοι ασχολούνται με το θέμα.

Ο Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου Γεράσιμος δήλωσε πως «η Ελληνορθόδοξη Μητρόπολη Αγίου Φραγκίσκου έχει κάνει σοβαρή απόφαση και συμμετέχει στην προσπάθεια καταπολέμησης της Διακίνησης Ανθρώπων ακολουθώντας τις κατευθύνσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την εξουδετέρωση αυτής της μάστιγας της κοινωνίας. Εναπόκειται σε μας να εντείνουμε τις ενημερώσεις και να λάβουμε μέτρα ούτως ώστε οι άνθρωποι του Θεού να ζουν εν ειρήνη και ελεύθεροι από δουλεία».

diakinisi usa1

diakinisi usa1

Εμφανίσεις: 213282
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: