Γράφτηκε από τον/την Εθνικός Κήρυκας. 03/06 22:34

grund zero

Γράφει ο Θεόδωρος Καλμούκος | Εθνικός Κήρυκας


Η αμερικανική εφημερίδα «New York Post» με δημοσίευμά της αναφέρεται στην εταιρεία MG McGrath, η οποία έφτιαξε χιλιάδες γυάλινους και μαρμάρινους πίνακες για τον ημιτελή ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου και η οποία απειλεί να τα πετάξει αν δεν πληρωθεί από την Αρχιεπισκοπή.

Η «New York Post» βασίζει το δημοσίευμά της στην αποκάλυψη του θέματος και της επιστολής της MG McGrath στον «Εθνικό Κήρυκα».

Μέσα στο δημοσίευμα παραθέτει την παραπομπή -link- στο άρθρο της Αγγλικής μας έκδοσης www.thenationalherlad.com, στο οποίο οι αναγνώστες της ανά τις Ηνωμένες Πολιτείες και σ’ όλο τον κόσμο μπορούν να διαβάσουν το αρχικό δημοσίευμα του «Εθνικού Κήρυκα».

Οπως είχε αποκαλύψει ο «Ε.Κ.» στις 30 Απριλίου 2018, «η εταιρεία MG McGrath κατασκευής επιφανειών και αποθήκευσης υλικών οικοδομών, με επιστολή της στις 26 Απριλίου 2018, απειλεί να πετάξει υλικά του ναού του Αγίου Νικολάου, ζητώντας να της καταβληθεί άμεσα μέχρι τη Δευτέρα 30 Απριλίου 2018, το ποσό των $2,4 εκατομμυρίων δολαρίων που χρωστά η Αρχιεπισκοπή Αμερικής για την ανοικοδόμηση του Ναού στο Εμπορικό Κέντρο Νέας Υόρκης.

Η εταιρεία McGrath με έδρα την πόλη Maplewood της Μινεσότα, απηύθυνε την επιστολή στον Επίσκοπο Φασιανής Αντώνιο, πρωτοσύγκελο της Αρχιεπισκοπής και την οποία υπογράφει ο Γενικός Διευθυντής της εταιρίας Paul Kitching».

Στην επιστολή, ανάμεσα στα άλλα, αναγράφεται πως «εάν η McGrath δεν λάβει $2,4 εκατομμύρια τα οποία της οφείλονται πριν ή στις 30 Απριλίου 2018, δεν έχουμε άλλη επιλογή, παρά να πετάξουμε όλα τα σχετικά υλικά που υπάρχουν στο εξωτερικό και στη Βόρειο Αμερική».

Τονίζεται στην επιστολή πως «έχουμε επιχειρήσει να εισπράξουμε αυτά τα απλήρωτα μηνιαία ποσά τα οποία πηγαίνουν πίσω ένα χρόνο.

Μέχρι σήμερα η Εκκλησία έχει αρνηθεί και εξακολουθεί να μην λαμβάνει τελικά μέτρα, ούτε έχει αναλάβει τις υποχρεώσεις της για την παρούσα οικονομική κατάσταση του έργου».

Εμφανίσεις: 300626
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: