Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Σικάγου. 24/05 16:11

sikagou nath1

Με πολλή θλίψη διαβάσαμε τις άστοχες δηλώσεις του κ. Ευσταθίου Βαλλιώτη, τις οποίες μάλιστα εξέφρασε και επίσημα, ενώπιον των φοιτητών και υποψηφίων κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, δηλαδή, ενώπιον των αυριανών στελεχών της Τοπικής μας Εκκλησίας.

Επ’ αυτών η Ιερά Μητρόπολις Σικάγου καταθέτει τα εξής:

1. Ήταν λάθος να τιμηθεί με τιμητικό τίτλο Ορθοδόξου Θεολογίας ένα πρόσωπο, το οποίο είναι γνωστό για τις αντιεκκλησιαστικές και αντιορθόδοξες θέσεις του, κυρίως εναντίον της κανονικής μας αρχής που είναι το Οικουμενικό Πατριαρχείο και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Αυτά που είπε το τιμώμενο πρόσωπο ήταν μια επανάληψη των θέσεών του τις οποίες ευκαίρως ακαίρως διακηρύττει.

2. Οι άνθρωποι που βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη δεν είναι «μια μικρή ομάδα ανθρώπων χωρίς έργο και χωρίς σκοπό που μας διοικούν», όπως είπε ο κ. Βαλλιώτης.

Αυτά δεν τα πιστεύουν και φυσικά δεν τα διακηρύττουν ούτε και οι Τούρκοι για το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο που είναι πρόσωπο παγκοσμίως αναγνωρισμένο.

Υπενθυμίζεται ότι στη διοίκηση του Οικουμενικού Πατριαρχείου ανήκουν και Ιεράρχες από την Αμερική αλλά και από όλα τα μέρη του κόσμου.

Στη Συνοδική αυτή περίοδο μετέχει ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος και ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης Ευάγγελος.

Επομένως, το Οικουμενικό Πατριαρχείο δεν είναι μία μικρή ομάδα ανθρώπων αλλά Σύνοδος Ορθοδόξων Κανονικών Επισκόπων στην οποία μετέχουν και οι εν Αμερική Ιεράρχες.

3. Διευκρινίζεται προς κάθε κατεύθυνση ότι το πρόβλημα της Αμερικής δεν είναι το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Η αποκοπή μας από τη Μητέρα Εκκλησία θα επιφέρει ανεπανόρθωτες εκκλησιολογικές και οντολογικές συνέπειες στη ζωή της Τοπικής Εκκλησίας.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο αποτελεί την μοναδική εγγύηση για την μελλοντική μας πορεία και μαρτυρία στο κράτος των ΗΠΑ.

Εμφανίσεις: 302045
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: