Γράφτηκε από τον/την Εθνικός Κήρυκας. 15/05 21:38

dimitrios tsantikos

Του Θεόδωρου Καλμούκου | Εθνικός Κήρυκας


Η Οργάνωση της «Ηγεσίας των 100» θα καταβάλλει το ποσό των διακοσίων χιλιάδων δολαρίων για να καλυφθεί το κόστος του δείπνου της Κληρικολαϊκής Συνέλευσης της Αρχιεπισκοπής, το οποίο θα γίνει το βράδυ της Πέμπτης 5 Ιουλίου 2018.

Η «Ηγεσία των 100», η οποία έχει στα ταμεία περί τα $100.000.000 -εκατό εκατομμύρια δολάρια- προβαίνει στην κίνηση αυτή προκειμένου να συμβάλει στην αντιμετώπιση των εξόδων της 44ης Κληρικολαϊκής Συνέλευσης της Αμερικής, η οποία θα συνέλθει στη Βοστώνη και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο «Copley Marriott», από την 1η μέχρι την 5η Ιουλίου.

Ωστόσο, δεν έχει διευκρινισθεί εάν οι κανονισμοί της Οργάνωσης προβλέπουν κάτι τέτοιο, ενώ οι υπεύθυνοί της δεν τον έχουν δημοσιοποιήσει.

Η «Ηγεσία των 100» δίνει κάθε χρόνο από τους τόκους των κεφαλαίων της χορηγίες μέχρι και 2,5 εκατομμύρια δολάρια για τις λεγόμενες διακονίες της Αρχιεπισκοπής.

Το ξενοδοχείο «Copley Marriott» βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης και στο ίδιο ξενοδοχείο είχε γίνει η Κληρικολαϊκή και το έτος 1988 επί Αρχιεπισκοπίας του αείμνηστου Αρχιεπισκόπου Ιακώβου.

Ενώ συνήθως οι προετοιμασίες της Κληρικολαϊκής ανακοινώνονται νωρίς, τούτη τη φορά λόγω των καταιγιστικών αποκαλύψεων για την οικονομική πτώχευση της Αρχιεπισκοπής, ανακοινώθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο κ. Δημήτριο στη διάρκεια της συνεδρίασης του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου στη Νέα Υόρκη στις 20 Οκτωβρίου 2017 και ανατέθηκε η διοργάνωσή της στη Μητρόπολη Βοστώνης.

Ο τοπικός ιεράρχης της Βοστώνης διόρισε τον κ. Αθανάσιο Αντον (Αντωνόπουλο) επιχειρηματία αλυσίδας στεγνοκαθαριστηρίων «Anton's Cleaners» ανά τη Νέα Αγγλία, ο οποίος υπερβαίνει το ενενηκοστό έτος της ηλικίας του ως επίτιμο πρόεδρο της Κληρικολαϊκής και στον οποίο ανατέθηκε το έργο συγκέντρωσης χρημάτων.

Ηδη ο κ. Αντον έχει υπογράψει ετοιμασθείσα επιστολή την οποία απέστειλε σε διαφόρους γνωστούς και φίλους του στην «Ηγεσία των 100», στο Τάγμα των Αρχόντων, σε επιχειρηματίες και γενικά σε μέλη της Εκκλησίας ζητώντας χρήματα.

Επίσης, συμπρόεδροι της Κληρικολαϊκής διορίσθηκαν ο δικηγόρος κ. Μιχαήλ Σοφοκλής, και ο επιχειρηματίας Πίτερ Μπάσετ, οι οποίοι ουσιαστικά έχουν επωμισθεί και το βάρος της διοργανωτικής ευθύνης.

Υπενθυμίζεται ότι ο επιφανής επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος εκ Λόουελ κ. Γεώργιος Μπεχράκης, αρνήθηκε να αναλάβει την προεδρία της Κληρικολαϊκής της Βοστώνης, παρά τις φορτικές εκκλήσεις του Αρχιεπισκόπου κ. Δημητρίου, στη συνεδρίαση του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου στις 20 Οκτωβρίου του 2017 στη Νέα Υόρκη.

Ο κ. Μπεχράκης όχι μόνο αρνήθηκε να συμμετάσχει καθ' οιονδήποτε τρόπο, αλλά εξέφρασε την άποψη αναβολής της Κληρικολαϊκής για ένα χρόνο, προκειμένου να δοθεί λεπτομερής οικονομικός απολογισμός και τα αίτια που οδήγησαν την Αρχιεπισκοπή για πρώτη φορά στην ιστορία της σε πτώχευση, πλην όμως δεν εισακούσθηκε.

Τονίζεται ότι η Κληρικολαϊκή θα συνέλθει αναγκαστικά στη Βοστώνη διότι, όπως είχε αποκαλύψει ο «Εθνικός Κήρυξ» στις 8 Νοεμβρίου 2017, ο αποπεμφθείς από τη θέση του εκτελεστικού διευθυντή διοίκησης της Αρχιεπισκοπής κ. Τζέρι Δημητρίου είχε κλείσει πριν από δύο χρόνια το ξενοδοχείο «Copley Marriott» της Βοστώνης για την Κληρικολαϊκή για τις αρχές Ιουλίου του 2018 στη Βοστώνη καταβάλλοντας μάλιστα υψηλή προκαταβολή στο ξενοδοχείο για την εξασφάλιση των χώρων του για μία εβδομάδα.

Μάλιστα αυτό έγινε χωρίς καν να ερωτηθεί ή κι ακόμα ενημερωθεί ο επιχώριος ιεράρχης Βοστώνης κ. Μεθόδιος.

Ο λόγος που επέμενε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος κατά τη συνεδρίαση του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου να γίνει η Κληρικολαϊκή στη Βοστώνη ήταν διότι γνώριζε τι είχε προηγηθεί και σε περίπτωση ματαίωσής της θα έχανε η Αρχιεπισκοπή μεγάλο χρηματικό ποσό από την προκαταβολή, σε μια εποχή μάλιστα που έχει χρεοκοπήσει.

Ο Αρχιεπίσκοπος επέλεξε το θέμα της Κληρικολαϊκής, «πάντα δυνατά τω πιστεύοντι» από το εδάφιο 23 του 9ου κεφαλαίου του κατά Ματθαίον Ευαγγελίου.

Σε εγκύκλιό του, βασισμένος στο χωρίο «πάντα δυνατά τω πιστεύοντι» τόνισε ότι «ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί βεβαιώνουμε την πίστη μας εν Χριστώ και την κλήση του Ευαγγελίου, γνωρίζοντας ότι η Πίστη μας σ' Εκείνον μας καθοδηγεί στη λατρεία μας και στη διακονία μας.

Καθοδηγούμαστε επίσης από το παράδειγμα του Κυρίου μας βλέποντας τις ατελείωτες δυνατότητες της πίστης μας».

Ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε στην εγκύκλιό του ότι «η πίστη στον Χριστό νικά τη δύναμη της αμαρτίας και του θανάτου, μεταμορφώνει τη ζωή μας και μας οδηγεί στην οδό της σωτηρίας».

Εκτός από το παραπάνω σύνθημα «πάντα δυνατά τω πιστεύοντι» μέχρι στιγμής από όσο μπορεί να γνωρίζει ο «Εθνικός Κήρυκας» δεν έχει οριστεί η θεματολογία της Κληρικολαϊκής.

Τονίζεται ότι η Μητρόπολη Βοστώνης, η οποία έχει την ευθύνη της διοργάνωσης της 44ης Κληρικολαϊκής της Αρχιεπισκοπής, η ίδια δεν έκανε τοπική Κληρικολαϊκή για το έτος 2017, ούτε ακόμα και για το τρέχον έτος 2018, και ως εκ τούτου δεν έχει δοθεί έστω και κάποιος υποτυπώδης οικονομικός απολογισμός.

Εμφανίσεις: 301272
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: