Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 14/05 17:49

amerikis bikariato 22

Την πρώτη του ιστορική επίσκεψη στο Βικαριάτο των Παλαιστινιακών και Ιορδανικών Ορθόδοξων Κοινοτήτων των ΗΠΑ πραγματοποίησε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Γέρων Αμερικής κ. Δημήτριος, από την Παρασκευή 11 έως την Κυριακή 13 τρέχοντος μηνός Μαΐου ε.ε.

Την Παρασκευή 11 Μαΐου, ο Σεβασμιώτατος αφίχθη μετά της τιμίας συνοδείας του στον διεθνή αερολιμένα του Σαν Φρανσίσκο από τη Νέα Υόρκη, όπου τον υπεδέχθη ο ιερός κλήρος του Βικαριάτου. Παρόντες στην υποδοχή ήταν ο επιχώριος Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου κ. Γεράσιμος, ο Θεοφ. Επίσκοπος Μηδείας κ. Απόστολος, αμφότεροι Ιεράρχες του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας, σε οικογενειακό κλίμα, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγ. Γεωργίου στο Daly City της Καλιφόρνιας, πραγματοποιήθηκε Ιερατική Σύναξη των κληρικών του Βικαριάτου, κατά την οποία ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος είχε την ευκαιρία να γνωρίσει και να ευλογήσει τους κληρικούς, να ενημερωθεί εκτενώς για τις δράσεις και τα μελλοντικά σχέδια όλων των ενοριών και να δώσει τις κατευθυντήριες συμβουλές του για την καλύτερη διαποίμανση τους.

Το Σάββατο, 12 Μαΐου, το πρωί ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος επισκέφθηκε την Ενορία του Αγ. Ιακώβου του Αδελφοθέου στο Milpitas της Καλιφόρνιας, όπου του εγένετο η επίσημη υποδοχή. Αφού εψάλη η καθιερωμένη Δοξολογία από τον χορό των Ιεροψαλτών της Ενορίας, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος μίλησε καταλλήλως και εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται σε αυτή την Ενορία και την πόλη. Το μεσημέρι της ιδίας ημέρας ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος επισκέφθηκε την Ενορία του Αγ. Λαυρεντίου του Αρχιδιακόνου στο Felton της Καλιφόρνιας, όπου και εκεί του επεφυλάχθη θερμότατη υποδοχή, από τον κλήρο και το φιλόχριστο ποίμνιο της Ενορίας.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε την Ακαδημία του Αγ. Λαυρεντίου «Saint Lawrence Academy», η οποία βρίσκεται δίπλα στον Ιερό Ναό. Εκεί συναντήθηκε με τους μαθητές και ενημερώθηκε για τη δράση της Ακαδημίας από τον διευθυντή της Mr. Patrick Macy, ο οποίος με την ευκαιρία του επέδωσε τιμητική πλακέτα.

Το βράδυ της ιδίας ημέρας προς τιμήν του Υψηλού Επισκέπτου παρετέθη επίσημο δείπνο στο San Francisco Airport Marriott Waterfront Hotel, στο οποίο παρεκάθισαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου κ. Γεράσιμος, ο Θεοφ. Επίσκοπος Μηδείας κ. Απόστολος, οι κληρικοί του Βικαριάτου και οι Άρχοντες, οι οποίοι προσήλθαν εκ του εγγύς και εκ του μακράν για να τιμήσουν τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο. Κατά το δείπνο ομίλησαν πρώτον ο Πρόεδρος της Κοινότητος του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγ. Γεωργίου Daly City, Mr. Samir Mogannam, ο οποίος καλωσορίζοντας τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο τον ευχαρίστησε για την ιστορική και τιμητική επίσκεψη του. Στη συνέχεια τον Σεβασμιώτατο προσεφώνησε ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου Δαμασκηνός Αλαζράϊ, ο οποίος ανεφέρθη εκτενώς στη δράση του Βικαριάτου σε όλη την Αμερική και τα επιτεύγματα των τελευταίων ετών.

Επίσης ευχαρίστησε τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο για το ανύστακτο ενδιαφέρον του για την πρόοδο του Βικαριάτου και ειδικότερα αναφέρθηκε στην πολύτιμη συμβολή του Θεοφ. Επισκόπου Φασιανής κ. Αντωνίου, Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, για την διεκπεραίωση τρεχόντων διοικητικών θεμάτων του Βικαριάτου. Έκλεισε την προσφώνηση του λέγοντας «προσευχόμεθα η Α.Θ.Π., ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος και η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής να είναι πάντοτε υπερήφανοι για την πορεία του Βικαριάτου».

Ακολούθως τον λόγο έλαβε ο Αιδεσιμ. Arch. Vicar Fr. George Jweinat, ο οποίος ενημέρωσε τον Σεβασμιώτατο και τους παρισταμένους για το ιστορικό της ανεγέρσεως του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγ. Γεωργίου στο Daly City και αφού ευχαρίστησε και αυτός με τη σειρά του τον Αρχιεπίσκοπο για την παρουσία του, ευχαρίστησε και όλους όσους συνέβαλαν για την ολοκλήρωση αυτού του σημαντικού έργου.

Τέλος ομίλησε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος εκφράζοντας τη χαρά του για την παρουσία του κοντά στους Ιορδανούς και Παλαιστινίους Ορθοδόξους της Αμερικής και αφού μετέφερε τις ευχές της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, ευχαρίστησε όλους για τη θερμή υποδοχή που του επεφύλαξαν και συνεχάρη τους αρμοδίους για την άριστη διοργάνωση της επισκέψεως του, επέδωσε τιμητικές πλακέτες στους μεγάλους ευεργέτες του Βικαριάτου και ευχήθηκε σε όλους τα δέοντα.

Την Κυριακή 13 Μαΐου, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος τέλεσε τα Θυρανοίξια του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγ. Γεωργίου στο Daly City της Καλιφόρνιας, και στη συνέχεια χοροστάτησε και λειτούργησε, παρουσία πολυπληθούς εκκλησιάσματος. Συμπροσευχόμενοι παρέστησαν από του Ιερού Βήματος ο Σεβ. Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου κ. Γεράσιμος και ο Θεοφ. Επίσκοπος Μηδείας κ. Απόστολος.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας και κατόπιν παρακλήσεως του Βικαριάτου, ο Σεβ. απένειμε το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου σε τρεις κληρικούς του Βικαριάτου, τους Fr. Luke Dingman, Fr. Spyridon Jajeh και Fr. Hanna Khoury.

Ακολούθως παρετέθη επίσημο γεύμα στην αίθουσα του Ιερού Ναού. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος ανεχώρησε αεροπορικώς για την έδρα του, αποσπώντας τον θαυμασμό και τον σεβασμό όλων και αφήνοντας τις καλύτερες των εντυπώσεων.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 302647
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: