Γράφτηκε από τον/την Εθνικός Κήρυκας. 11/05 13:08

sikagou nathanail

Του Θεοδώρου Καλμούκου | Εθνικός Κήρυκας


Ο Μητροπολίτης Σικάγου κ. Ναθαναήλ προέβη στον διορισμό νέου Μητροπολιτικού Συμβουλίου, προκειμένου να συμβάλλει στην προσπάθεια αναδιοργάνωσης και ανασυγκρότησης της Μητρόπολης.

Οπως είχε γράψει ο «Εθνικός Κήρυκας», ο Μητροπολίτης κ. Ναθαναήλ τρεις ημέρες έπειτα από την ενθρόνισή του είχε καλέσει σε συνάντηση τα μέλη του τότε Μητροπολιτικού Συμβουλίου, τα ευχαρίστησε και ζήτησε τις παραιτήσεις όλων.

Ανάμεσα σ' αυτούς που απομακρύνθηκαν ήταν και ο αντιπρόεδρος του Μητροπολιτικού Συμβουλίου Γεώργιος Βουρβούλιας, ο οποίος υπενθυμίζεται πως αποπέμφθηκε από τη θέση του προέδρου της Επιτροπής των Οικονομικών της Αρχιεπισκοπής, έπειτα από την αποκάλυψη του «Εθνικού Κήρυκα» ότι έλαβε το ποσό των 900 χιλιάδων δολαρίων από την Αρχιεπισκοπή, όντας εθελοντής, για έξοδα ταξιδιών του για τις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής.

Σε γραπτή του δήλωση, ο Μητροπολίτης κ. Ναθαναήλ στο ανακοινωθέν που έστειλε η Μητρόπολη Σικάγου, είπε πως «κατά τον σχηματισμό του νέου Μητροπολιτικού Συμβουλίου, αναζητήσαμε μέλη από όλη την επικράτεια της Μητρόπολης και από τη Μεσοδυτική περιοχή κι όχι μόνο από την περιοχή του Σικάγου».

Πρόσθεσε πως «είναι σπουδαίο να προσελκύσουμε καινούργιες φωνές, συμπεριλαμβανομένων ανθρώπων με επαγγελματικές ειδικότητες στους οποίους δεν είχε ζητηθεί στο παρελθόν να υπηρετήσουν την Εκκλησία».

Ο Μητροπολίτης κ. Ναθαναήλ είπε ακόμα πως «είναι σπουδαίο πράγμα να έχουμε ένα Μητροπολιτικό Συμβούλιο το οποίο απαρτίζεται από ανθρώπους διαφορετικών ηλικιών αμφοτέρων των φύλων διότι μας παρέχει την ευκαιρία να έχομε ένα διευρυμένο φάσμα γνωμών και αντιλήψεων καθώς εργαζόμαστε να μεταμορφώσουμε τον κόσμο μέσω των Θεόσδοτων ταλάντων και χαρισμάτων των ανθρώπων».

Ο κ. Ναθαναήλ προσπάθησε και εντόπισε ανθρώπους από πολλές επαγγελματικές ειδικότητες όπως από τους κλάδους των οικονομικών, ακινήτων, παιδείας, επικοινωνιών, νομικών, ασφαλείας, ανάπτυξης και διοίκησης.

Τόνισε πως «καθώς χαράσσομε την πορεία οικοδόμησης πάνω σε επιτεύγματα του παρελθόντος και να επιφέρουμε σπουδαίες αλλαγές στην Εκκλησία, είναι αναγκαίο να συνεργασθούμε με ειδικούς οι οποίοι θα μπορούσαν να παράσχουν καινούργιες ιδέες προς θεώρηση».

Το Μητροπολιτικό Συμβούλιο υπό τη νέα του σύνθεση συνεδρίασε για πρώτη φορά τη Δευτέρα 7 Μαΐου και ενέκρινε την πρόταση να διεξαχθεί έλεγχος στα οικονομικά της Μητρόπολης.

Να εξετασθεί η παρούσα οικονομική κατάσταση της Μητρόπολης, ενώ θα γίνει η έναρξη ενός στρατηγικού προγράμματος διαρκείας ενός έτους.

Επισημάνθηκε η ανάγκη σύγκλησης τοπικής Κληρικολαϊκής Συνέλευσης της Μητρόπολης Σικάγου μετά το Πάσχα του 2019.

Επίσης, ο Μητροπολίτης κ. Ναθαναήλ ανακοίνωσε την δημιουργία Συμβουλευτικής Επιτροπής απαρτιζόμενη από νέους ηλικιακά επαγγελματίες για την εξασφάλιση του μέλλοντος της Εκκλησίας.

Εμφανίσεις: 300862
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: