Γράφτηκε από τον/την Εθνικός Κήρυκας. 01/04 14:19

amerikis dimitrios1Του Θεόδωρου Καλμούκου | Εθνικός Κήρυκας


Την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018 συστάθηκε Ανώτατο Σώμα Ενόρκων – γνωστό ως Grand Jury – το οποίο θα ερευνήσει σε βάθος το θέμα των οικονομικών του ιερού ναού του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν.

Επίσης ο Γενικός Εισαγγελέας Νέας Υόρκης θα αναλάβει να διεξάγει έρευνα για τα οικονομικά της Αρχιεπισκοπής και για τα διαμειφθέντα με τον αποπεμφθέντα πρώην εκτελεστικό διευθυντή της, κ. Τζέρι Δημητρίου.

Οι προαναφερθείσες Αρχές έχουν ήδη ενημερώσει σχετικά την Αρχιεπισκοπή και έχουν κλητεύσει – subpoena- όλα τα έγγραφα και στοιχεία έντυπα και ηλεκτρονικά, συμπεριλαμβανομένων και των e-mails και text messages, τηλεφωνικά γραπτά μηνύματα και ό,τι έχει σχέση γι' αυτές τις δύο υποθέσεις.

Πληροφορίες του «Εθνικού Κήρυκα» αναφέρουν ότι έχει δημιουργηθεί πανικός στην Αρχιεπισκοπή, και συγκεκριμένα στα ανώτερα κλιμάκια της, από τον Αρχιεπίσκοπο Γέροντα Αμερικής κ. Δημήτριο, μέχρι τον αντιπρόεδρο του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου κ. Γεώργιο Τσαντίκο, αλλά και άλλους.

Προς τούτο την Παρασκευή 30 Μαρτίου η Νομική Επιτροπή της Αρχιεπισκοπής στην οποία προήδρευσε η κυρία Κάθι Γουώλς είχε έκτακτη τηλεδιάσκεψη και συζήτησε το θέμα. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε και ο κ. Γεώργιος Τσαντίκος.

Ηδη έχουν προσληφθεί δύο δικηγόροι, ο ένας για την υπόθεση του ναού του Αγίου Νικολάου και ο άλλος για τα οικονομικά της Αρχιεπισκοπής και τον κ. Τζέρι Δημητρίου.

Εμφανίσεις: 301693
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: