Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 19/03 00:22

dimitriosmakedibia

Για την Romfea.gr | Αθανάσιος Θανόπουλος


Εκατοντάδες Έλληνες ομογενείς έδωσαν το παρών σε συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη, από την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης και την Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής σε συνεργασία με το Hellenic American Congress.

Το παρών έδωσε και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος, ο οποίος από την πρώτη στιγμή εξέφρασε την αντίθεσή του για την ονομασία του κρατιδίου των Σκοπίων.

Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος απευθυνόμενος προς το πλήθος, έξω από τα Ηνωμένα Έθνη ανέφερε ότι «18 φορές στον Λευκό Οίκο κάναμε αναφορά στην Μακεδονία, μαζί με την αναφορά στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και στην Κύπρο.»

«Σε σημείο που το λέω υπεύθυνα, όλοι οι Πρόεδροι των ΗΠΑ, Κλίντον, Μπους, Ομπάμα και Τράμπ μου είπαν κάθε φορά που συναντιόμασταν «ξέρουμε τι θα μας πείτε». «Αν ξέρετε τι θα σας πω, πείτε μου τι θα σας πω;» «Μου έλεγαν, θα μας πείτε για το Οικουμενικό Πατριαρχείο, την Κύπρο και την Μακεδονία». «Αν το ξέρετε γιατί δεν το κάνετε τους έλεγα. Θα ήθελα κι εγώ να ξέρω να μου πείτε κάποτε, κλείνει το θέμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου της θρησκευτικής ελευθερίας, κλείνει το θέμα της Κύπρου με το 1/3 υπό κατοχή και κλείνει και το θέμα του ονόματος της Μακεδονίας» τόνισε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Αρχιεπίσκοπος καταχειροκροτούμενος σημείωσε: «Είναι ένα θέμα που θέλει υπομονή και επιμονή. Αυτοί που θέλουν να κάνουν ζημία υπολογίζουν στην κούραση. Λένε κάποτε αυτοί θα σταματήσουν...Δεν θα σταματήσουν κάποτε αυτοί εδώ».

«Καλά είναι τα Ηνωμένα Έθνη, καλές είναι οι λύσεις των πολιτικών. Αυτά είναι πράγματα εφήμερα, η τελευταία λέξη ανήκει σε κάποιον άλλον. Αυτός ο άλλος είναι μαζί μας, γι' αυτό η Ελλάδα ζει 7000 χρόνια και γι’ αυτό το Μακεδονικό θέμα θα λυθεί με τον σωστό τρόπο. Η Μακεδονία είναι ελληνική» πρόσθεσε κλείνοντας ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος.

Εμφανίσεις: 302234
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: