Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 11/02 01:03

bikariato 8

Με πρωτοβουλία του Βικαριάτου των Παλαιστινιακών και Ιορδανικών Ορθόδοξων Κοινοτήτων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου ε.ε., στο Felton της Καλιφόρνιας η Β' Ετήσια Ημερίδα για θέματα βιοηθικής με γενικό τίτλο «Ουκ οίδατε ότι το σώμα υμών ναός τού εν υμίν Αγίου Πνεύματος εστί (Α' Κορ. ΣΤ' 19)  Τα ναρκωτικά και οι επιπτώσεις τους στον άνθρωπο και στην κοινωνία».

Μετά τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Λαυρεντίου του Αρχιδιακόνου, κατά την οποία αναπέμφθη ειδική δέηση υπέρ των εξαρτημένων από ναρκωτικά, ξεκίνησαν οι εργασίες της Ημερίδας.

Πρώτος εισηγητής ήταν Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου Δαμασκηνός Αλαζράϊ, με θέμα: «Η χρήση των ναρκωτικών ως αιτία ψυχολογικών προβλημάτων».

Δεύτερος εισηγητής ήταν ο Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερος Θαδδαίος Hardenbrook, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Λαυρεντίου Felton Καλιφόρνιας, με θέμα « Τα ναρκωτικά ως είδωλο: Ψάχνοντας για σωτηρία μακριά από τον Θεό».

Η τρίτη εισήγηση έγινε από τον Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερο John A. Peck, Προϊστάμενο του Ι.Ν. Πάντων των Αγίων της Βόρειας Αμερικής στο Sun City της Αριζόνας, με θέμα: «Τα ναρκωτικά και οι επιπτώσεις τους στην υγεία του ανθρώπου».

Η τέταρτη και τελευταία εισήγηση έγινε μέσω διαδικτυακής σύνδεσης από την κα Christina Fahel Ennabe, υπεύθυνη της φιλανθρωπικής οργάνωσης ''Andrew Ennabe Foundation'', με θέμα: «Μια ρεαλιστική ιστορία ναρκομανών».

Προ το πέρατος της Ημερίδας στον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου Δαμασκηνό Αλαζράϊ, επιδόθηκε τιμητική διάκριση από την Οργάνωση ''World Federation of Goodwill Ambassadors'' για τη διοργάνωση της Ετήσιας Ημερίδας για θέματα Βιοηθικής.

Στο τέλος, ο Πανοσιολογιώτατος, αφού ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν για τη διοργάνωση της Ημερίδας ανακοίνωσε ότι η Γ' Ετήσια Ημερίδα για τα θέματα της Βιοηθικής θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο του 2019, με θέμα: «Η αυτοκτονία ως προσβολή στον Θεό και στην ιερότητα της ζωής».

Η συμμετοχή στην Ημερίδα ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Σύνεδροι προσήλθαν από διάφορες πόλεις της Καλιφόρνιας καθώς και από τις γειτονικές Πολιτείες της Αριζόνας και της Νεβάδας, οι οποίοι πραγματικά βρήκαν απαντήσεις στις απορίες τους για πολλά θέματα από τις εμπεριστατωμένες εισηγήσεις των ομιλητών.

Η Ημερίδα έληξε το απόγευμα του Σαββάτου με την ακολουθία του Εσπερινού.

bikariato 1

bikariato 1

bikariato 1

bikariato 1

bikariato 1

bikariato 1

bikariato 1

bikariato 1

bikariato 1

bikariato 1

bikariato 1

bikariato 1

bikariato 1

bikariato 1

bikariato 1

bikariato 1

bikariato 1

bikariato 1

Εμφανίσεις: 301907
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: