Γράφτηκε από τον/την Εθνικός Κήρυκας. 08/11 09:50

neas ierseias

Του Θεόδωρου Καλμούκου | Εθνικός Κήρυκας


Εγινε το εσπέρας της Κυριακής 5 Νοεμβρίου η όγδοη κατά σειρά εκδήλωση της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Ιερσέης, απονομής βραβείων και ευαρέσκειας της τοπικής Εκκλησίας σε διάφορες ομάδες εθελοντών των κοινοτήτων της περιοχής Delaware Valley.

Η εκδήλωση έγινε στη γνωστή ομογενειακή αίθουσα εκδηλώσεων «The Merion» στην πόλη Cinnaminson της Νέας Ιερσέης. Ξεκίνησε με καλωσόρισμα από τον πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Λιακόπουλο, ιερατικό προϊστάμενο της κοινότητας Αγίας Τριάδος στην πόλη Egg Harbor Township της Νέας Ιερσέης.

Τους εθνικούς ύμνους Αμερικής και Ελλάδος τραγούδησαν η Ελενα Ηλιάδη και η Νικόλ Τσαρουχά. Την προσευχή ανέπεμψε ο Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης κ. Ευάγγελος.

Συντονιστής και παρουσιαστής του προγράμματος ήταν ο κ. Ιωάννης Βασιλείου. Ομιλητές και ομιλήτριες ήταν οι νέοι και οι νέες που διακρίθηκαν στο Φεστιβάλ Ρητορικής του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου.

Στην μεν πρώην ενότητα μίλησαν η Νικολέτα Αρσιδιακόνο από την κοινότητα του Αγίου Λουκά στην πόλη Broomall Πενσυλβάνια, και ο Τζον Κοξ, από την κοινότητα της Αγίας Σοφίας στην πόλη Jeffersonville Πενσυλβάνια.

Στην δεύτερη ενότητα μίλησαν η Βικτόρια Διονυσίου από την κοινότητα Αγίου Γεωργίου στην πόλη Media Πενσυλβάνια και η Σοφία Αγγελιδάκη από την κοινότητα της Αγίας Τριάδος στην πόλη Wilmington του Ντελαγουέαρ.

Ο Μητροπολίτης κ. Ευάγγελος απηύθυνε θερμό ευχαριστήριο λόγο προς όλους τους εθελοντές και εθελόντριες όλων των γενεών και ηλικιών οι οποίοι προσφέρουν με προθυμία τις εθελοντικές τους υπηρεσίες στις κοινότητες.

Στην εκδήλωση μετά δείπνου παρευρέθηκαν πεντακόσια και πλέον άτομα.

Σε δηλώσεις του στον «Εθνικό Κήρυκα» είπε πως «είναι μία εκδήλωση που γίνεται ετησίως και τιμούμε εθελοντές και εθελόντριες των κοινοτήτων της περιφέρειας της Φιλαδέλφειας του Delaware Valley».

Εξήγησε ότι «η περιφέρεια αυτή απαρτίζεται από 13 κοινότητες της Μητροπόλεως» και συμπλήρωσε πως «στην εκδήλωση αυτή γίνονται πολλές τιμητικές διακρίσεις σε νέους και νέες και σε παιδιά τα οποία επιλέγουν οι ίδιες οι ομάδες τους νεολαιών των κοινοτήτων».

Τόνισε πως «η ανταπόκριση και η συμμετοχή τους είναι μεγάλη και πραγματικά συγκινητική διότι σ' αυτά τα νέα παιδιά στηρίζεται η ελπίδα για το μέλλον και την συνέχιση της Εκκλησίας και της Ομογένειάς μας».

Ο Μητροπολίτης κ. Ευάγγελος διευκρίνισε πως «φέτος από κάθε κοινότητα τιμήθηκαν ένα μέλος του συμβουλίου, μέλος της Φιλοπτώχου, δάσκαλος του Ελληνικού Σχολείου, δάσκαλος ή δασκάλα Κατηχητικού».

Μιλώντας για τους ομιλητές που ήταν νέοι και νέες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ ρητορικής του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, είπε πως «δεν ήθελα άλλους ομιλητές, αλλά μόνο τα νέα παιδιά γιατί αυτά πρέπει να προβάλλουμε και τα οποία πρέπει να σας πω έκαναν αριστουργηματικές ομιλίες».

Εμφανίσεις: 301707
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: