Γράφτηκε από τον/την Εθνικός Κήρυκας. 21/10 22:32

sineuleusi ipa

Του Θεόδωρου Καλμούκου | Εθνικός Κήρυκας


Ακόμα πιο τραγική είναι η οικονομική κατάσταση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής από ό,τι νομιζόταν αρχικά αφού το συνολικό έλλειμμα σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνικού Κήρυκα» εκ των έσω των συνεδριάσεων του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου ανέρχεται σε $12.750,000 -δώδεκα εκατομμύρια εφτακόσιες πενήντα χιλιάδες δολάρια- όπως ελέχθη χαρακτηριστικά.

Λεπτομερώς τα ελλειμματικά ποσά έχουν ως εξής: Έγινε μεταφορά ύψους $4.750,000 –τεσσάρων εκατομμυρίων εφτακοσίων πενήντα χιλιάδων δολαρίων από τους αποκλειστικούς –restricted- λογαριασμούς του υπό ανοικοδόμηση ναού του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν σε λογαριασμούς της Αρχιεπισκοπής για την πληρωμή λειτουργικών της εξόδων.

Υπογραμμίζεται ότι κάτι τέτοιο αντιβαίνει στους κανονισμούς και επισύρει σοβαρές ευθύνες.

Επίσης υπάρχει έλλειμμα ύψους $5.0 εκατομμυρίων σε επιταγές οι οποίες έχουν ήδη εκδοθεί για την πληρωμή εξόδων πλην όμως δεν υπάρχει αντίκρισμα στην τράπεζα γι’ αυτό και δεν αποστέλλονται αλλά βρίσκονται μέσα σ’ ένα κουτί στην Αρχιεπισκοπή.

Το μόνο που πληρώνει η Αρχιεπισκοπή είναι το μισθολόγιο του υπαλληλικού της προσωπικού. Επίσης υπάρχει έλλειμμα και εκκρεμότητα ύψους $3.0 εκατομμυρίων δολαρίων στο ταμείο των ιερέων.

Επιρρίφτηκαν ευθύνες στον αναπεμφθέντα κ. Τζέρι Δημητρίου ο οποίος για να μεταβεί ακόμα και από την Αρχιεπισκοπή στον ανεγειρόμενο ναό του Αγίου Νικολάου χρησιμοποιούσε λιμουζίνα, ενώ ταξίδευε και στο εξωτερικό για τις ανάγκες της οικοδομής όπως λόγου χάρη είχε μεταβεί στην Αυστρία για να επιλέξει τα μάρμαρα.

Τονίζεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος είχε λεπτομερή γνώση για όλα όσα συνέβαιναν.

Ελέχθην ότι απελύθησαν μέχρι στιγμής τριάντα υπάλληλοι οι οποίοι στοίχιζαν σε μισθούς και ασφάλειες $6.5 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο.

Η επόμενη Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Αρχιεπισκοπής θα γίνει τον Ιούλιο του 2018 στη Βοστώνη.

Ο εκ Λόουελ της Μασαχουσέτης επιφανής ομογενής επιχειρηματίας και μέγας ευεργέτης της Αρχιεπισκοπής, της Μητρόπολης Βοστώνης, της Ομογένειας και της Ελλάδος σηκώθηκε και είπε πως σεβαστικά σας παρακαλώ ότι δεν πρέπει να γίνει η Κληρικολαϊκή Συνέλευση στη Βοστώνη διότι δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για προετοιμασία και σοβαρή εργασία.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος του είπε πως θα είσθε εσείς κ. Μπεχράκη ο πρόεδρος της Κληρικολαϊκής στη Βοστώνης, ενώ ο κ. Μπεχράκης απάντησε πως δεν θα το δεχθώ ποτέ και σας ζητώ να μη γίνει η Κληρικολαϊκή.

Ο Αρχιεπίσκοπος είπε πως το συζητήσαμε στη συνεδρίαση της Συνόδου με τους Μητροπολίτες και ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος συμφώνησε, ενώ ο κ. Μπεχράκης επέμενε σθεναρά στη θέση του ότι δεν δέχεται και ότι να μην γίνει η Κληρικολαϊκή στη Βοστώνη.

Ρίχτηκε η ιδέα από μερικούς συνέδρους να γίνει για δύο μόνο μέρες λόγω της δεινής οικονομικής κατάστασης της Αρχιεπισκοπής, ενώ άλλοι έλεγαν πως δεν είναι αρκετές δύο μέρες διότι μέχρι να πάμε θα πρέπει να φύγουμε.

Την Πέμπτη στην Επιτροπή των Οικονομικών διεξήχθη ζωηρή συζήτηση για την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Αρχιεπισκοπή, ενώ υπήρξαν και μερικοί από το Σικάγο οι οποίοι άρχισαν να επαινούν τον αναπεμφθέντα πρώην πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής κ. Γεώργιο Βουρβούλια.

Επίσης ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Βοστώνης π. Θεόδωρος Μπάρμπας έπλεξε το εγκώμιο των απολυθέντων κυρίων Γεωργίου Βουρβούλια, Τζέρι Δημητρίου, Γεωργίου Παπαδάκου, καθώς και του κ. Γεωργίου Μάθιους.

Όπως είχε γράψει ο «Ε.Κ.» ο π. Μπάρμπας για κάποιο λόγο τους είχε επαινέσει και γραπτώς σε e-mail στα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής.

Μέλη της Οικονομικής Επιτροπής είπαν στον «Ε.Κ.» ότι ο κ. Γεώργιος Βουρβούλιας επί ένδεκα χρόνια λάμβανε ηλεκτρονικής (wired) δέκα χιλιάδες δολάρια το μήνα για τα έξοδα κινήσεως τους για τις συνεδριάσεις.

Ο «Ε.Κ.» είχε αποκαλύψει ότι κατά τα δέκα χρόνια έλαβε $900,000 χιλιάδες δολάρια. Στην επιτροπή των Οικονομικών ελέχθη ότι έγιναν παρεκτροπές.

Έγινε επίσης αναφορά στις αποκαλύψεις του «Ε.Κ.» και ελέχθη ότι αρχικά μας είπατε ότι δεν ήταν αλήθεια, κι έπειτα από δύο εβδομάδες με ανακοινωθέν επιβεβαιώσατε ότι όλα όσα έγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας» ήταν πέρα για πέρα αληθινά.

Στην ίδια γραμμή κινήθηκε στην ολομέλεια και ο κ. Σάββας Τσίβικος ειπών ότι όλα τα γραφθέντα ήταν σωστά.

Εμφανίσεις: 302185
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: