Γράφτηκε από τον/την Εθνικός Κήρυκας. 01/10 23:27

Phasianis antonios

Του Θεόδωρου Καλμούκου | Εθνικός Κήρυκας


Ο Επίσκοπος Φασιανής κ. Αντώνιος, πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, θα πάρει άδεια από τα καθήκοντά του για λόγους υγείας, όπως ελέχθη σε συνεδρίαση στην Αρχιεπισκοπή την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου.

Ο Επίσκοπος κ. Αντώνιος δεν απάντησε στα πολλαπλά τηλεφωνικά μηνύματα του «Εθνικού Κήρυκα» για να προβεί σε εκδηλώσεις και διευκρινίσεις σχετικά με την αναπάντεχη εξαγγελία ότι θα πάρει άδεια και μάλιστα σε μία τόσο κρίσιμη χρονική περίοδο για την Αρχιεπισκοπή.

Πληροφορίες, ωστόσο, του «Εθνικού Κήρυκα» αναφέρουν ότι ο κ. Αντώνιος προς το τέλος του τρέχοντος μηνός Οκτωβρίου θα υποβληθεί σε επέμβαση, ενώ θα παραμείνει για ανάρρωση μερικές εβδομάδες εκτός υπηρεσίας.

Εν τω μεταξύ, υπάρχουν και εκείνοι εκ της Αρχιεπισκοπής οι οποίοι λένε ότι ήταν μία ευκαιρία για τον Αντώνιο να «αποστασιοποιηθεί» από την κατάρρευση της Αρχιεπισκοπής.

Ο Επίσκοπος Φασιανής κ. Αντώνιος αυτή την εποχή έχει επωμισθεί σχεδόν εξ ολοκλήρου το βάρος διοίκησης της Αρχιεπισκοπής, ιδιαίτερα έπειτα από την αποπομπή του κ. Τζέρη Δημητρίου από τη θέση του εκτελεστικού διευθυντή.

Επίσης έχει επιφορτιστεί με τον ρόλο του «εκτελεστή» απολύσεων υπαλληλικού προσωπικού της Αρχιεπισκοπής σε καθημερινή σχεδόν βάση ενεργών εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου κ. Δημητρίου.

Μέχρι στιγμής έχουν απολυθεί περίπου 32 υπάλληλοι ολικής (full time) απασχόλησης και 12 μερικής (part time).

Επιπλέον, ο Επίσκοπος κ. Αντώνιος έχει την μέριμνα των κοινοτήτων της Αμεσης Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας, καθώς επίσης και κάποιων προβληματικών ιερέων οι οποίοι τελούν υπό ψυχιατρική παρακολούθηση για σοβαρά θέματα απάδουσας συμπεριφοράς για ιερωμένους.

Επίσης είναι και γενικός διευθυντής στον Οίκο Ευγηρίας του Αγίου Μιχαήλ.

Εμφανίσεις: 302479
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: