Γράφτηκε από τον/την . 22/08 19:01

kalifornia 1

Στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων, με το παλαιό ημερολόγιο, επί τη μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Λαυρεντίου του Αρχιδιακόνου, την Κυριακή 20 Αυγούστου ε.ε., στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Λαυρεντίου, του Βικαριάτου των Ιορδανικών και Παλαιστινιακών Ορθόδοξων Κοινοτήτων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, στο Felton της Καλιφόρνιας, τελέστηκε Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Αρχιμανδρίτου του Οικ. Θρόνου Δαμασκηνού Αλαζράϊ.

Το πρωί της Κυριακής οι πιστοί με ευλάβεια υποδέχτηκαν τεμάχιο λειψάνου του Αγίου Γερμανού της Αλάσκας.

Προ του πέρατος της Θείας λειτουργίας ο προεστώς της Ευχαριστιακής Συνάξεως μίλησε για τη ζωή του αγίου Αρχιδιακόνου Λαυρεντίου, για τους μάρτυρες γενικότερα και την προσφορά τους στη ζωή της Εκκλησίας.

Επίσης ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν για την άριστη διοργάνωση της πανηγύρεως και κυρίως τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο Thaddaeus Hardenbrook.

Στο τέλος ανακοίνωσε τρεις δραστηριότητες που προγραμματίζει το Βικαριάτο.

Πρώτη η αποπεράτωση του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου στο San Francisco. (προσεχώς θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα για τα θυρανοίξια).

Δεύτερη η λειτουργία Ορθόδοξου Τηλεοπτικού Σταθμού υπό την επωνυμία "Άγιος Ανδρέας" (St. Andrew Orthodox TV) για να μεταδίδονται εκπομπές στην αγγλική και αραβική γλώσσα, που αφορούν την ορθόδοξη πίστη.

Τρίτη η λειτουργία Ορθόδοξης Θεολογικής Ακαδημίας υπό την επωνυμία "Αγία Ευφημία" (Great Martyr Euphemia Orthodox Theological Academy- Online Courses), η οποία μέσω διαδικτύου στοχεύει στην θεολογική κατάρτιση των Ιερεών του Βικαριάτου, αλλά και των Πιστών του Βικαριάτου, κάτι το οποίο πλέον είναι τόσο αναγκαίο λόγω της αύξησης των αιρέσεων.

Η Ακαδημία θα λειτουργεί στην αραβική και αγγλική γλώσσα.

Ο Πανοσιολογιώτατος εν κατακλείδι μετέφερε σε όλους τις ευχές της Α.Θ.Π του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου Γέροντος Αμερικής κ. Δημητρίου.

kalifornia 1

kalifornia 1

kalifornia 1

kalifornia 1

kalifornia 1

kalifornia 1

kalifornia 1

kalifornia 1

kalifornia 1

Εμφανίσεις: 302552
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: