Γράφτηκε από τον/την . 22/06 12:22

bostoni 1

Του Θεοδώρου Καλμούκου | Εθνικός Κήρυκας


 Η Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης θα προσφέρει μαθήματα Θεολογίας για όσους επιθυμούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους γύρω από την Ορθόδοξη Πίστη και Παράδοση.

Τα μαθήματα θα είναι διαρκείας πέντε ημερών το καθένα και απευθύνονται στους Ορθόδοξους Χριστιανούς όλων των Δικαιοδοσιών που επιθυμούν να μάθουν για την Ορθοδοξία.

Το ταχύρυθμο πρόγραμμα των πέντε ημερών έχει τίτλο «Εκπαιδεύοντας Εργάτες για τον Κύριο». Τα μαθήματα για τα οποία έχουν ήδη ξεκινήσει οι εγγραφές, θα είναι από τρεις διαφορετικές ειδικεύσεις της Θεολογίας και θα γίνουν στο χώρο της Θεολογικής Σχολής από τις 31 Ιουλίου μέχρι τις 4 Αυγούστου.

Συγκεκριμένα, το μάθημα «Ορθόδοξη Θεολογία» θα είναι μία σύντομη εισαγωγή στις δογματικές διδασκαλίες της Ορθόδοξης Εκκλησίας επί της Τριαδολογίας, Χριστολογίας, Πνευματολογίας και Εσχατολογίας και θα το διδάξει ο καθηγητής της Συστηματικής Θεολογίας π. Εμμανουήλ Κλάψης.

Το μάθημα για τα Μυστήρια του Βαπτίσματος, του Χρίσματος, της Ευχαριστίας, του Γάμου και του Ευχελαίου, θα το διδάξει ο π. Φίλιππος Ζυμάρης, καθηγητής της Λειτουργικής Θεολογίας και συνάμα ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Ροντ Αϊλαντ.

Το μάθημα «Η Αγία Γραφή στην Ορθοδοξία», το οποίο θα αναφερθεί στο περιεχόμενο, στον κανόνα και τις θεολογίες της Βιβλικής ερμηνευτικής θα το διδάξει ο π. Eugen Pentiuc, καθηγητής της Παλαιάς Διαθήκης και της Εβραϊκής γλώσσας.

Ο πρόεδρος της Θεολογικής Σχολής π. Χριστόφορος Μητρόπουλος δήλωσε πως «αυτό το πρόγραμμα της μιας εβδομάδας είναι απλώς ένα μέρος από την εκτενή και αυξανόμενη δραστηριότητα του καλοκαιριού στο Ελληνικό Κολέγιο και τη Θεολογική Σχολή».

Συμπλήρωσε πως «αυτά τα μαθήματα είναι μεγάλης αξίας για τον στοχασμό και την πράξη της Ορθόδοξης Πίστης για όλα τα επίπεδα και όλες τις δικαιοδοσίες των Ορθόδοξων Χριστιανών.

Ελπίδα μου είναι πως όσο το δυνατόν περισσότεροι άνδρες και γυναίκες της Πίστεώς μας θα συμμετάσχουν και θα επισκεφθούν τη Σχολή για να μοιραστούν την εμπειρία της λατρείας, της μελέτης και της συνάφειας».

Ο π. Μητρόπουλος είπε ακόμα πως «θα θεσπιστούν επιπλέον προγράμματα και μαθήματα τα οποία θα συμβάλλουν στη συνεχιζόμενη εκπαίδευση».

Τονίζεται ότι εκείνοι που θα παρακολουθήσουν τα εντατικά μαθήματα των πέντε ημερών θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν κάθε μέρα στην Ακολουθία του Ορθρου το πρωί και του Εσπερινού ή Παράκλησης το απόγευμα στο παρεκκλήσιο της Σχολής.

Η Θεολογική Σχολή βρίσκεται σε μία από τις πλέον περίοπτες τοποθεσίες της Βοστώνης και συγκεκριμένα στη διεύθυνση 50 Goddard Avenue στο Μπρούκλαϊν

 

Εμφανίσεις: 302357
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: