Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 30/05 11:48

mitsota amerikis

Του Θεοδώρου Καλμούκου | Εθνικός Κήρυκας


Ο Αρχιεπίσκοπος Γέρων Αμερικής κ. Δημήτριος μίλησε στον «Εθνικό Κήρυκα» για την εκδημία του πρώην Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, τον οποίον απεκάλεσε «επιφανή πολιτικό» και τόνισε ότι γνωριζόταν επί πολλές δεκαετίες, από την αρχή της πολιτικής σταδιοδρομίας του.

Ο Σεβασμιότατος είπε πως «με πολλή λύπη πληροφορήθηκα την εκδημία του αειμνήστου επιφανούς πολιτικού, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και σπεύδω να εκφράσω τα ολοκάρδια συλλυπητήριά μου στα μέλη της ευγενούς οικογενείας του, συμμεριζόμενος το βαρύ πένθος τους».

Τόνισε πως «εγνώρισα τον μεταστάντα διακεκριμένο πολιτικό άνδρα προ πολλών ετών, ήδη στην αρχή της αναμείξεως του στα δημόσια πράγματα και εν συνεχεία στην μακρά διαδρομή του ως βουλευτού, υπουργού, αρχηγού Κόμματος και πρωθυπουργού».

Ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε πως «μετά την επίσημη τυπική αποχώρηση του από την πολιτική σκηνή, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης δεν έπαυσε να εκδηλώνει ζωηρό ενδιαφέρον για τα δημόσια πράγματα και τις ποικίλες πολιτικές εξελίξεις εν Ελλάδι και διεθνώς, προσφέροντας ιδέες και προτάσεις οικοδομητικές της εθνικής ενότητος και της δημιουργικής συνεργασίας όλων για το καλό και την πρόοδο της Ελλάδος». Πρόσθεσε πως «η απουσία του θα είναι αισθητή στις ημέρες και τα χρόνια που ακολουθούν».

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος εξέφρασε θερμές ευχές για την ανάπαυση της ψυχής του αειμνήστου πολιτικού άρχοντα της Ελλάδος, λέγοντας πως «εύχομαι ο Θεός να αναπαύει την ψυχή του μεταστάντος δούλου Αυτού Κωνσταντίνου εν σκηναίς δικαίων και να χαρίζει την παρηγορίαν και την δύναμη στα παιδιά του ώστε να συνεχίσουν την πολύτιμη εθνική και πολιτική παράδοση την οποία τους κληροδοτεί. Αιωνία η μνήμη του αειμνήστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη».

Εμφανίσεις: 301321
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: