Γράφτηκε από τον/την . 29/05 14:21

olympiakoi amerikis 2

Του Θεοδώρου Καλμούκου | Εθνικός Κήρυκας


Περισσότερα από χίλια παιδιά, ηλικίας 7 έως 18 ετών, από τους οργανισμούς JOY και GOYA των Ελληνορθοδόξων κοινοτήτων της Νέας Υόρκης και του Κονέκτικατ, συμμετείχαν στους 39ους ετήσιους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων της Άμεσης Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας.

Οι Αγώνες διεξήχθησαν κατά το τριήμερο 26-28 Μαΐου 2017 στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Suffolk County Community College στο Brentwood του Λονγκ Άιλαντ.

Οι αγώνες ξεκίνησαν το βράδυ της Παρασκευής 26 Μαΐου με την κολύμβηση για τους μικρούς αθλητές της JOY αλλά και της GOYA, οι οποίοι επίσης αγωνίστηκαν και στην καλαθοσφαίριση.

Η επίσημη έναρξη έγινε το πρωί του Σαββάτου 27 Μαΐου παρουσία του Αρχιεπισκόπου Γέροντος Αμερικής κ. Δημητρίου ο οποίος απευθυνόμενος στα παιδιά υπογράμμισε τη σημασία του αγωνίζεσθε και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία, τονίζοντας ότι είναι όλοι νικητές.

Ο Σεβασμιότατος, ο οποίος συνοδευόταν από τον διευθυντή του Γραφείου Διακονιών Νεολαίας της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας, διάκονο Παναγιώτη Παπαζαφειρόπουλο, συνεχάρη την οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων με επικεφαλής τον κ. Αλεξ Κωνσταντίνου, παρακολούθησε σχεδόν όλα τα αγωνίσματα της δεύτερης μέρας και απένειμε μετάλλια στους νικητές.

Κατά τη 2η μέρα των αγώνων οι μικροί αθλητές αγωνίστηκαν στους δρόμους ταχύτητας, τη σφαιροβολία, το ποδόσφαιρο, την κολύμβηση, την καλαθοσφαίριση, την πετοσφαίριση, την αντισφαίριση, την επιτραπέζια αντισφαίριση, το softball, το kickball και στα επιτραπέζια ΝΟΚ hockey, σκάκι, τάβλι και checkers.

Το πρόγραμμα της 3ης και τελευταίας μέρας περιελάμβανε, αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία και το πρόγευμα που προσφέρθηκε στα παιδιά, τα αγωνίσματα του ποδοσφαίρου και του kickball για τα παιδιά της JOY και αντισφαίριση, άλμα εις μήκος, άλμα εις ύψος και δρόμους ταχύτητας και 5 χλμ για τα παιδιά της.

olympiakoi amerikis 1

olympiakoi amerikis 1

Εμφανίσεις: 302555
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: