Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 24/05 10:50

METROPOULOS EPAGELMATIKH SXOLH 1 760x507

Του Θεοδώρου Καλμούκου | Εθνικός Κήρυκας


Η Εκτελεστική Επιτροπή της Εφορείας του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης, αποφάσισε την σύσταση τετραμελούς επιτροπής από μέλη της Εφορείας, η οποία θα κρίνει την τύχη του προέδρου π. Χριστόφορου Μητρόπουλου.

Τα μέλη της Εφορείας τον θεωρούν «ακατάλληλο» να ηγείται της Σχολής. Παρόμοια γνώμη επικρατεί ανάμεσα και σε φοιτητές και υπαλληλικό προσωπικό, που έφτασαν μάλιστα στο σημείο να στήσουν ειδική Ηλεκτρονική Ιστοσελίδα με τίτλο «Διορθώστε τη Θεολογική Σχολή –Fix the Seminary», στην οποία προβαίνουν σε αποκαλύψεις για την όλη πορεία της Σχολής, τασσόμενοι εναντίον του π. Μητρόπουλου.

Η απόφαση για τη σύσταση της τετραμελούς επιτροπής, ελήφθη την Τρίτη 16 Μαΐου 2017, στη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιασκέψεως.

Η τετραμελής επιτροπή θα αξιολογήσει την υπηρεσία και απόδοση ή μη του π. Μητρόπουλου καθ' όλο τον μήνα Ιούνιο, στο τέλος του οποίου θα επιδώσει την αναφορά της στον Αρχιεπίσκοπο Γέροντα Αμερικής κ. Δημήτριο. Υπενθυμίζεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος έχει και τον τελευταίο λόγο και με την θεσμική του ιδιότητα ως Προέδρου της Εφορείας.

Πληροφορίες του «Εθνικού Κήρυκα» εκ των έσω της Σχολής και της Εφορείας αναφέρουν ότι υπάρχει διογκούμενη δυσφορία σε βάρος του π. Μητρόπουλου και μάλιστα δεν διστάζουν να εκφράζονται ανοιχτά πλέον και να ζητούν από τον Αρχιεπίσκοπο κ. Δημήτριο την αποπομπή του.

Είναι μάλιστα διατεθειμένη η Εφορία να διακόψει το συμβόλαιο του Μητρόπουλου, αποζημιώνοντας τον για το υπόλοιπο χρονικό διάστημα που απομένει αρκεί να φύγει από τη Σχολή, πλην όμως ο ίδιος αρνείται να κάνει κάτι τέτοιο. Ο π. Μητρόπουλος διορίσθηκε τον Μάιο του 2015, ενώ το συμβόλαιο του είναι πενταετούς διαρκείας.

Επιλέχθηκε ανάμεσα από 41 συνολικά υποψηφίους και μάλιστα παμψηφεί, ενώ όπως είχε γράψει ο «Ε.Κ.» στις 23 Απριλίου «ο π. Μητρόπουλος δεν είχε θέσει εξ' αρχής υποψηφιότητα, αλλά ουσιαστικά του υποδείχθηκε να κάνει κάτι τέτοιο».

Την Επιτροπή για την εξεύρεση του νέου προέδρου την αποτελούσαν οι εξής: Τόμας Λέλον, αντιπρόεδρος της Εφορείας, Ρόμπερτ Βαδάβας έφορος, Ελένη Κάρλου έφορος, Γεώργιος Αλεξ έφορος, Δήμητρα Μανή μέλος του κοινοτικού συμβουλίου του Αρχιεπισκοπικού Καθεδρικού Ναού της Αγίας Τριάδος Νέας Υόρκης, π. Θωμάς Φιτζέραλντ, αντιπρόσωπος των καθηγητών της Θεολογικής Σχολής και Αριστοτέλης Μιχόπουλος εκπρόσωπος των καθηγητών του Ελληνικού Κολεγίου.

Το περίεργο είναι ότι εκείνοι οι οποίοι τον ψήφισαν για την ανάληψη της Προεδρίας, είναι οι ίδιοι οι οποίοι σήμερα ζητούν την αποπομπή του, ενώ μερικοί μάλιστα εξ' αυτών απειλούν να παραιτηθούν εάν δεν φύγει ο π. Μητρόπουλος, ισχυριζόμενοι ότι έκαναν λάθος όταν τον ψήφισαν.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος δεν ανταποκρίθηκε σε τηλεφωνικό μήνυμα του «Ε.Κ.». Επίσης αφήσαμε τηλεφωνικά μηνύματα και στείλαμε και γραπτώς e-mails στην κυρία Χέλεν Κάρλου από την Ατλάντα, στον κ. Μάρκο Σταυρόπουλο από το Μίσιγκαν και στον κ. Μπομπ Βαδάβα, οι οποίοι δεν απάντησαν.

Τονίζεται ότι τους υποψηφίους για την Προεδρία είχε εξετάσει (interviewed) τηλεφωνικώς η κυρία Δήμητρα Μανή, η οποία ήταν μέλος της επιτροπής εύρεσης προέδρου, μέλος επίσης του κοινοτικού συμβουλίου του Αρχιεπισκοπικού Καθεδρικού Ναού της Αγίας Τριάδος Νέας Υόρκης και ειδήμων στις προσλήψεις προσωπικού.

Στην γενική συνεδρίαση της Εφορείας την Παρασκευή 19 Μαΐου, δεν συζητήθηκε διόλου το ζήτημα της Προεδρίας, αλλά η έμφαση δόθηκε στα οικονομικά της Σχολής, καθότι φαίνεται ότι υπάρχει πρόβλημα, ενώ ο κ. Ιερώνυμος (Τζέρη) Δημητρίου γενικός διευθυντής της Αρχιεπισκοπής δεν στέλνει τα χρήματα στη Σχολή στην ώρα τους αλλά με καθυστέρηση μηνών.

Ενώ είχε προγραμματιστεί να γίνει η πρώτη συνεδρίαση της τετραμελούς επιτροπής το πρωί της Παρασκευής 19 Μαΐου, τηλεφώνησε ο αντιπρόεδρος της Εφορείας, κ. Τόμας Λέλον και ακύρωσε τη συνεδρίαση.

Ο ίδιος δεν συμμετείχε στη συνεδρίαση της Εφορείας την Παρασκευή 19 Μαΐου, ούτε καν στην τελετή της αποφοίτησης το Σάββατο 20 Μαΐου. Πολλοί εκ των εφόρων στις κατ' ιδίαν συζητήσεις τους έλεγαν ότι επέστη ο καιρός να φύγει ο κ. Λέλον από την αντιπροεδρία της Εφορίας.

Όπως είχε γράψει ο «Εθνικός Κήρυξ» στις 17 Μαΐου του 2015, ο π. Χριστόφορος Μητρόπουλος έχει συγγένεια και συνάφεια με τον αντιπρόεδρο της Εφορείας, κ. Τόμας Λέλον, συγκεκριμένα είναι κουμπάροι.

Ο «Ε.Κ.» είχε θέσει στον Αρχιεπίσκοπο κ. Δημήτριο στη διάρκεια συνέντευξης του, ο οποίος υπερασπίστηκε τη διαδικασία που ακολουθήθηκε για την εξεύρεση του νέου προέδρου, την οποία χαρακτήρισε «άψογη» και τόνισε ότι για τον ίδιο προσωπικά «δεν υπάρχει θέμα» για την κουμπαριά Λέλον-Μητρόπουλου.

Αν και ήταν ευρέως γνωστή η κουμπαριά του κ. Λέλον με τον π. Μητρόπουλο, τώρα εκ των υστέρων μέλη της Εφορείας ισχυρίζονται ότι δεν το γνώριζαν.

Εμφανίσεις: 302613
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: