Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 21/05 21:45

apof3

Του Θεοδώρου Καλμούκου | Εθνικός Κήρυκας


Κατά την 75η τελετή της αποφοίτησης του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης, το Σάββατο 20 Μαΐου πήραν τα πτυχία τους 18 φοιτητές και φοιτήτριες από το Ελληνικό Κολέγιο και 34 από τη Θεολογική Σχολή.

Οι 22 εξ' αυτών έλαβαν το δίπλωμα Master of Divinity το οποίο είναι ιερατικής κατευθύνσεως και απονέμεται σ' εκείνους οι οποίοι προορίζεται να γίνουν ιερείς, 9 έλαβαν το δίπλωμα Μάστερ Θεολογικών Σπουδών και 3 Μάστερ Θεολογίας.

Τα δύο τελευταία πτυχία είναι μάλλον θεωρητικής δομής και λαμβάνονται από εκείνους οι οποίοι δεν θα ιερωθούν αλλά ενδεχομένως να υπηρετήσουν σε κοινότητες ή σε Μητροπόλεις είτε ως βοηθητικοί λαϊκοί υπάλληλοι ή διευθυντές νεολαίας.

Το πρωί του Σαββάτου τελέσθηκε αρχιερατική Λειτουργία στην οποία προέστη ο Αρχιεπίσκοπος Γέρων Αμερικής κ. Δημήτριος. Τελέσθηκε μνημόσυνο εις μνήμη της Χριστίνας Καραβίτη η οποία ήταν μέλος της Εφορείας.

Παρόντες στις εκδηλώσεις αποφοίτησης ήταν οι Μητροπολίτες Βοστώνης κ. Μεθόδιος, Αγίου Φραγκίσκου κ. Γεράσιμος, Πίτσμπουργκ κ. Σάββας καθώς επίσης ο Επίσκοπος Φιλομηλίου κ. Ηλίας, της Αλβανικής Ορθόδοξης Επισκοπής.

Τονίζεται ότι το βράδυ της Παρασκευής στη διάρκεια των δείπνου των αποφοίτων τιμήθηκε ο Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου κ. Γεράσιμος όπως είχε εξαγγείλει σχετικά ο «Εθνικός Κήρυξ».

Μετά το πέρας της Λειτουργίας σχηματίσθηκε η συνήθης ακαδημαϊκή πομπή από το κτίριο διοίκησης της Σχολής μέχρι το Γυμναστήριο γνωστό ως Pappas Auditorium, στην οποία προηγούντο τα λάβαρα και ο τίμιος σταυρός, οι τάξεις των αποφοιτούντων, οι καθηγητές, οι έφοροι, ο Αρχιεπίσκοπος και οι ιεράρχες.

Το Ελληνικό Κολέγιο απένειμε στον ομογενή επιχειρηματία κ. Γεώργιο Λογοθέτη επίτιμο διδακτορικό δίπλωμα Ανθρωπιστικών Σπουδών.

Επίσης, η Θεολογική Σχολή τίμησε με επίτιμο διδακτορικό Θεολογίας τον βετεράνο ιερέα Γεώργιο Πούλο, ο οποίος δεν κατέστη δυνατόν να παρευρεθεί αυτοπροσώπως, ενώ το δίπλωμα παρέλαβε εκ μέρους του ο π. Στιβ Ζόρζος, ιερατικός προϊστάμενος του Καθεδρικού Ναού Αγίας Σοφίας στην Ουάσιγκτον, ο οποίος υπήρξε ιεροπαίδι του τιμηθέντος π. Γεωργίου Πούλου στην κοινότητα τρων Αρχαγγέλων στο Στάφορντ.

Την Πέμπτη και Παρασκευή έγιναν συνεδριάσεις της Εφορείας της Σχολής.

apof1

apof1

Εμφανίσεις: 302678
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: