Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 15/05 20:06

FILOTHEOS MELOIS KIDIA

Του Θεοδώρου Καλμούκου | Εθνικός Κήρυκας


Με αισθήματα πένθους και συγκίνησης συμμετείχε η πλήθουσα Εκκλησία και Ομογένεια στην Εξόδιο Ακολουθία του αειμνήστου Μητροπολίτη Μελόης κυρού Φιλοθέου, στον Αρχιεπισκοπικό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος Νέας Υόρκης.

Της Νεκρώσιμης Ακολουθίας προέστη ο Αρχιεπίσκοπος Γέρων Αμερικής κ. Δημήτριος, συμπαριστάμενος από τους Μητροπολίτες Βοστώνης κ. Μεθόδιο, Ατλάντας κ. Αλέξιο, Νέας Ιερσέης κ. Ευάγγελο, Πίτσμπουργκ κ. Σάββα, καθώς επίσης και τους Επισκόπους Φιλομηλίου κ. Ηλία της Αλβανικής Ορθόδοξης Επισκοπής, Φασιανής κ. Αντώνιο, Ζήλων κ. Σεβαστιανό, Μωκησού κ. Δημήτριο και Ευκαρπίας κ. Ιερόθεο, ηγούμενο της Πατριαρχικής Μονής Χρυσοβαλάντου Αστόριας και πλειάδας ιερέων.

Της Νεκρώσιμης Ακολουθίας προηγήθηκε τέλεση Ορθρου και Θείας Λειτουργίας. Το σκήνωμα του Μητροπολίτη Φιλοθέου ετέθη σε κοινό προσκύνημα το εσπέρας της Κυριακής στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος αναφέρθηκε στην μακρόχρονη διακονία του εκλιπόντος στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής και την Ομογένεια.

Παρόντες στην Εξόδιο Ακολουθία ήταν ο γενικός πρόξενος Δρ Κωνσταντίνος Κούτρας, ο πρόξενος Μάνος Κουμπαράκης, καθώς επίσης και ο γενικός πρόξενος της Κύπρου Φίλιππος Φιλίππου, στελέχη της Αρχιεπισκοπής και των οργανώσεών της, πρόεδροι συλλόγων και σωματείων και ομογενείς από την περιοχή μείζονος Νέας Υόρκης.

Απαρηγόρητες ήταν οι δύο αδελφές του εκλιπόντος, η κυρία Ελλη Καραμίτσου και η κυρία Μαρία Μάνεση.

Ο αείμνηστος Μητροπολίτης Φιλόθεος εκοιμήθη σε ηλικία 93 ετών τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 10 Μαΐου. Οπως είχε γράψει ο «Εθνικός Κήρυξ» είχε εισαχθεί και νοσηλευόταν από το Σάββατο 6 Μαΐου σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο «Englewood» της Νέας Ιερσέης.

Στις 2 Μαρτίου 2017 είχε υποβληθεί σε εγχείρηση. Στο πλευρό του βρίσκονταν νυχθημερόν οι δύο του αδελφές, η κυρία Ελλη Καραμίτσου και η κυρία Μαρία Μάνεση. Τη Δευτέρα 8 Μαϊου τον επισκέφτηκε στο νοσοκομείο ο Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος, ενώ διαρκώς δίπλα του ήταν ο Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης κ. Ευάγγελος.

Ο ενταφιασμός του είχε προγραμματιστεί να γίνει στο κοιμητήριο του Αγίου Μιχαήλ στην Αστόρια.

Εμφανίσεις: 303425
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: