Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 19/04 19:11

trisagio iakovos

Του Θεοδώρου Καλμούκου | Εθνικός Κήρυκας


Ο Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης κ. Ευάγγελος, ο οποίος παρευρέθηκε στην Εξόδιο Ακολουθία της αείμνηστης Φωτεινής Τουρνά, αδελφής του Μητροπολίτη Βοστώνης κ. Μεθοδίου, έπειτα από την τελετή του ενταφιασμού στο κοιμητήριο της «Γεσθημανή» στο Γουέστ Ρόξμπουρι, μετέβη στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού και τέλεσε Τρισάγιο στον τάφο του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Βορείου και Νοτίου Αμερικής Ιακώβου.

Παράλληλα, μνημόνευσε τον Μητροπολίτη Σαράντα Εκκλησιών Σίλα, και τον Επίσκοπο Αβύδου Γεράσιμο, οι οποίοι έχουν ενταφιαστεί δίπλα στον Αρχιεπίσκοπο Ιάκωβο, πίσω από την κόγχη του Ιερού Βήματος του παρεκκλησίου της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού.

Τον Μητροπολίτη Νέας Ιερσέης κ. Ευάγγελο συνόδευαν ο Διάκονος Φιλόθεος Tomczewski και οι κύριοι Ιωάννης Παπαχρόνης, Ηλίας Καπέλας και Λάζαρος Τσορπατζίδης επισκέπτες από Ελλάδα.

Λίγο πριν την άφιξη του Μητροπολίτη κ. Ευαγγέλου, ο ομογενής επιχειρηματίας κ. Δημήτρης Ματθαίος περιποιήθηκε τον τάφο του Αρχιεπισκόπου Ιακώβου και τοποθέτησε την αλυσίδα πέριξ του τάφου η οποία βρισκόταν πεταμένη στην άκρη.

Ο Μητροπολίτης κ. Ευάγγελος είπε στον «Εθνικό Κήρυκα» πως «δεν μπορούσα να έλθω στη Βοστώνη και να μην επισκεφθώ τον τάφο του Αρχιεπισκόπου Ιακώβου, ο οποίος τόσα πολλά και πολύτιμα προσέφερε στην Εκκλησία και την Ομογένειά μας» και συμπλήρωσε πως «δεν μπορώ ποτέ να ξεχάσω πως για μένα ήταν ορόσημο στη ζωή μου».

Εμφανίσεις: 302599
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: