Γράφτηκε από τον/την . 15/03 13:21

bostonis1

Του Θεόδωρου Καλμούκου | Εθνικός Κήρυκας


Έρανο διεξάγει η Ιερά Μητρόπολη Βοστώνης για την συγκέντρωση χρημάτων τα οποία θα διατεθούν για την ανοικοδόμηση του ιερού ναού του Αγίου Νικολάου στο «Σημείο Μηδέν» του Μανχάταν, ο οποίος καταστράφηκε ολοσχερώς από το τρομοκρατικό πλήγμα της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001.

Με επιστολή του ο Μητροπολίτης Βοστώνης κ. Μεθόδιος προς τον ιερό κλήρο και τα μέλη των κοινοτικών συμβουλίων ζητά να συνεισφέρουν όλοι για την αποπεράτωση της ανοικοδόμησης του ιερού ναού Του Αγίου Νικολάου.

Αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του με ημερομηνία 1η Μαρτίου 2017 πως «καθώς καλώς γνωρίζετε, η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής επιβλέπει την επανανοικοδόμηση του ναού του Αγίου Νικολάου, ο οποίος καταστράφηκε κατά την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001».

Τονίζει ότι ο νέος Ελληνορθόδοξος ναός του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν είναι υπό ανοικοδόμηση.

Έχει οριστεί να καταστεί ένας τόπος προσκυνήματος για το Έθνος μας και για ολόκληρο τον κόσμο.

Υπολογίζεται ότι κατά τα επόμενα δέκα χρόνια πάνω από πενήντα εκατομμύρια άνθρωποι θα δουν αυτό το Εθνικό Προσκύνημα της Εκκλησίας μας.METHODIOS

Αντιπροσωπεύει μία ζωντανή ενσάρκωση της Ελληνορθόδοξης Χριστιανικής μας Πίστης. 

Είναι στο επίκεντρο της ιστορίας που καθορίζει τον Εικοστό Πρώτο αιώνα».

Σε άλλο σημείο της επιστολής του ο Μητροπολίτης κ. Μεθόδιος αναφέρει πως «κατά τη διάρκεια της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, από κάθε μία κοινότητα της Μητρόπολης Βοστώνης να κάνει μία προσπάθεια προκειμένου να ενθαρρύνει τους πιστούς της Νέας Αγγλίας να υποστηρίξουν γενναιόδωρα αυτή την ευκαιρία η οποία παρέχεται μία φορά στη ζωή».

Προσθέτει πως «ζητώ συγκεκριμένα να διεξαχθεί μία ειδική συλλογή χρημάτων κατά την τέταρτη Κυριακή των Νηστειών, στις 26 Μαρτίου, η οποία να οριστεί για την ανοικοδόμηση του Εθνικού Προσκυνήματος του Αγίου Νικολάου».

Αναφέρει επίσης πως «επιπροσθέτως με την ειδική συλλογή χρημάτων στις 26 Μαρτίου, θα μπορούσατε να στείλετε μία επιστολή στους ενορίτες σας να κάνουν μία δωρεάν των εκατό ή παραπάνω δολαρίων, ώστε να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα χρήματα που χρειάζονται για επανοικοδόμηση και στήριξη του Αγίου Νικολάου. Προτρέπω εσάς, τα μέλη των κοινοτικών συμβουλίων και τους ενορίτες σας να συμμετάσχετε μετά χαράς και γενναιοδωρίας».

Εμφανίσεις: 302412
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: