Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 31/01 15:44

ELLHNIKA-GRAMMATA-UPPER-DARBY-5

Του Θεοδώρου Καλμούκου | Εθνικός Κήρυκας


Εξακόσια και πλέον άτομα παρακάθησαν στο επίσημο δείπνο που έγινε προς τιμήν των Ελληνικών Γραμμάτων για τις κοινότητες της μείζονος Φιλαδελφείας που βρίσκονται στη νότια περιφέρεια της Μητρόπολης Νέας Ιερσέης, το λεγόμενο Delaware Valley.

Το δείπνο και η γιορτή έγιναν στη μεγάλη κοινοτική αίθουσα εκδηλώσεων της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου στην πόλη Upper Darby (Απερ Ντάρμπι).

Η εκδήλωση ξεκίνησε με προσευχή που ανέπεμψε ο Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης κ. Ευάγγελος, ενώ μαθητές και μαθήτριες του Ελληνικού απογευματινού Σχολείου της κοινότητας τραγούδησαν του εθνικούς ύμνους Αμερικής και Ελλάδος, καθώς και όμορφα ελληνικά τραγούδια.

Μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα» ο Μητροπολίτης κ. Ευάγγελος είπε, πως «ήταν μία θαυμάσια εκδήλωση, ένα γεγονός το οποίο τιμά την Ελληνική μας Παιδεία, Γλώσσα και Κληρονομιά».

Τόνισε ότι «συμμετείχαν όλα τα σχολεία της περιοχής, γέμισε η ψυχή μας υπερηφάνεια με τα αισθήματα των παιδιών τα οποία καυχώνται γ' αυτό που είναι, Ελληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί».

Υπογραμμίζεται ότι οι μαθητές και οι μαθήτριες των σχολείων παρουσίασαν ένα όμορφο και συγκροτημένο πολιτιστικό πρόγραμμα το οποίο περιελάμβανε ποιήματα, τραγούδια, χορούς.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο ιερεύς Στέφανος Αλεξόπουλος καθηγητής της Λειτουργικής Θεολογίας στο Καθολικό Πανεπιστήμιο (Catholic University) της Ουάσιγκτον.

Ο Μητροπολίτης κ. Ευάγγελος είπε ότι «η Μητρόπολη τίμησε τις δασκάλες και δασκάλους των Ελληνικών Σχολείων, αλλά και τους Συνδέσμους Γονέων και Κηδεμόνων για τη στήριξη που παρέχουν στα σχολεία των κοινοτήτων για τη διδασκαλία και προαγωγή της ελληνικής γλώσσας».

Απευθυνόμενος προς του γονείς και δασκάλους, είπε ότι «δεν είναι εύκολο για ένα παιδί να είναι όλη την ημέρα στο αμερικανικό σχολείο και μετά το απόγευμα να έρχεται σ' ένα άλλο σχολείο, κι όμως γίνεται».

Επλεξε το εγκώμιο των δασκάλων και διδασκαλισσών και εξέφρασε την εύφημη μνεία της Μητροπόλεως Νέας Ιερσέης.

Αναφορικά με το δείπνο ο Μητροπολίτης κ. Ευάγγελος είπε στον «Ε.Κ.» ότι «το φαγητό το πρόσφερε η κοινότητα του Αγίου Δημητρίου του Upper Darby». Το πρόγραμμα παρουσίασε ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου π. Γεώργιος Κουζέλης.

Τιμήθηκαν οι εξής δάσκαλοι και δασκάλες: Βασιλική Τσίνγκα, Ολγα Χαβιάρη-Wallace, Μαριλένα Δράκου, Ελένη Μαντάγα, Αγνή Ζήδρου, Ευπραξία Πολλάτου, Σταυρούλα Αγγελάκου, Μαναγιώτης Μιτούλης, Μαριάνθη Βασιλάκη, Καλλιόπη Ησύχου.

Επίσης, ο Μητροπολίτης κ. Ευάγγελος τίμησε τους Συλλόγους Γονέων των εξής κοινοτήτων: Αγίου Λουκά, Broomall, PA, Αγίου Αποστόλου Θωμά, Cherry Hill, NJ, Καθεδρικού Ναού Αγίου Γεωργίου, Φιλαδελφείας, PA, Αγίου Δημητρίου, Upper Darby, PA, Αγίου Νικολάου, Atlantic City, NJ, Αγίας Σοφίας, Ελπίδος και Αγάπης, Jeffersonville , PA, Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, Elkins Park, PA, Ακαδημίας Αριστοτέλη στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, Media, Αγίου Αντωνίου, Vineland, Αγίου Δημητρίου, North Wildwood, NJ.

Φωτογραφία: "Ε.Κ." | Στέλιος Λάμπρου

ELLHNIKA-GRAMMATA-UPPER-DARBY-2

ELLHNIKA-GRAMMATA-UPPER-DARBY-3

ELLHNIKA-GRAMMATA-UPPER-DARBY-4

Εμφανίσεις: 303419
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: