Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 20/01 23:54

neokoriko deipno 

Ναι, ναι ξέρω απουσιάζω δύο μήνες τώρα, που εγώ ο ταπεινός Νεωκόρος δεν έβαλα το φτερό στο μελάνι, που και αυτό πλέον το μετράω με τα λιγοστά ευρώ που παίρνω ο δυστυχής.

Λίγο τα μανουάλια, λίγο τα θυμιατήρια, λίγο το σκούπισμα του ναού, πού χρόνος για γράψιμο! Ευτυχώς η Ρομφαία δεν μ' έχει με σύμβαση γιατί τώρα θα είχα απολυθεί και τέλος τα ψωμιά μου..

Χάπια για να κοιμηθούν μαθαίνω παίρνουν στην πόλη του Βασιλιά Άγριου, αφού οι οικονομικοί επιθεωρητές έχουν κάνει φύλλο και φτερό τα βιβλία.

Τιμολόγια σκονισμένα βγαίνουν από τα συρτάρια, περίεργα ομόλογα και μετοχές, που στο ύψος φτάνουν τις διατηρητέες αποθήκες του Παπαστράτου.

«Τα λεφτά είναι πολλά Νεωκόρε μου, και μου μυρίζει οικογενειακή υπόθεση», μου ψιθύρισε στο τηλέφωνο ο φίλος μου ο Νεωκόρος από τον Καμπύλο…και κόντεψε να μου πέσει το λάδι από τα χέρια, που ετοιμαζόμουν να βάλω στο καντήλι του Αγίου Χριστοφόρου.

Πάντως οι κακές οι γλώσσες λένε, ότι πίσω από την υπόθεση κρύβονται δύο Αρχιμανδρίτες, οι οποίοι έχουν βάλει στο στόχαστρο την εν λόγω Μητρόπολη. Ο ένας στάζει Νέκταρ και ο άλλος Φαρμάκι...

Πολλά γίνονται στην Σύνοδο τον τελευταίο καιρό, τόσο στα διοικητικά όσο και στις εργασίες της ΔΙΣ. Ακούγεται, ότι οι Συνοδικοί δεν συναινούν για αποστολή επιτροπών που αφορά παραιτήσεις Ιεραρχών. «Έχουμε βοηθούς Επισκόπους να κάνουμε αν θέλετε» είπε με στεντόρεια φωνή σαν άλλος Προφήτης ο Ιεράρχης της προσφυγικής Μητρόπολης.

Δεν θα σας κρύψω ότι την πρωτοχρονιά δεν σταμάτησα να τρώω κοψίδια, με θέα τα Μετέωρα. Οι μνηστήρες εκεί είναι πιο πολλοί και από τους τουρίστες, σκέφτομαι και παραγγέλνω μια κόκα – κόλα για να χωνέψω την μοσχαρίσια.

Μέχρι και οι βράχοι έχουν βαρεθεί να ακούνε τον Καθηγητή, που πλέον δεν είναι στα πράγματα, να προωθεί εκείνον, ο οποίος ακόμα δεν λέει να καταλάβει ότι το παλιό ορθόδοξο ΠΑΣΟΚ, δεν υπάρχει στην Ελλάδα.

Τόσο ανακάτωμα έχει γίνει, που μέχρι και Ηγούμενος του Αγίου Όρους που κατάγεται από την περιοχή, να διαμηνύει δεξιά και αριστερά ότι θα τον δούνε Δεσπότη στη Καλαμπάκα. Τόσο ανακάτεμα γίνεται για τον Γρηγόριο τον 45ο, που παρόμοιο του, ούτε ο κρουπιέρης δεν κάνει στην τράπουλα του Καζίνου της Θεσσαλονίκης.

Και ξαφνικά, εκεί που έτρωγα το επιδόρπιο, μπαίνει στο μαγαζί ένας φίλος από τα παλιά. Ναυτικός στο επάγγελμα και κάθε μέρα ατενίζει τον Παγασητικό. «Τα έμαθες Νεωκόρε μου! Θέλει να κατέβει και ο Επιφανής κληρικός που έχει αδυναμία ο Δωδώνης στα Μετέωρα για να μετρήσει τις δυνάμεις του» - η όρεξη μου δεν κόπηκε, γι΄ αυτό συνέχισα απτόητος να τρώω το ραβανί της κα Μαρίας από το Καστράκι.

Σε ετέρα θεσσαλική πόλη μιλούν για σοβαρή υποψηφιότητα Πρωτοσυγκέλλου, ο οποίος φαίνεται να έχει και την προτίμηση του Αρχιεπισκόπου. Ακούγεται πάντως για Μητρόπολη είτε με ψηλά βουνά και βουνοκορφές, είτε με θάλασσες και ανηφόρες. Μάλλον εκεί, θα μπορεί να φιλοξενεί τους υψηλούς προσκεκλημένους στο Amalia Hotel ή στο Diamond Hotel.

Αφού πέρασα τις γιορτές με φαγητό και καλό κρασί, έφτασε η ώρα της επιστροφής και των καθηκόντων μου στον Ναό. «Νεωκόρε, το απόγευμα θα έρθει ένας Ιεράρχης από τα Ιεροσόλυμα. Βάλε νερό στο ψυγείο και πάρε και λίγα γλυκά να κεράσουμε.»

Την ώρα που άφηνα τα καφεδάκια στο τραπέζι, η συζήτηση περιστρεφόταν γύρω από έναν Πρωτοσύγκελλο της Θράκης. Ο Δεσπότης ενημέρωνε τον Προϊστάμενο για την πρόσφατη επίσκεψή του Πρωτοσυγκέλλου στα Ιεροσόλυμα, στην οποία απόλαυσε στιγμές απόλυτης χλιδής σε ξενοδοχεία και εστιατόρια.

«Τα Ειρηνικά ταξίδια που κάνει στο Μεξικό και την Βραζιλία πώς να συγκριθούν με την Λήμνο» - είπε ο Προϊστάμενος και κατάπιε χωρίς ανάσα ένα ολόκληρο κορνεδάκι.

Με τούτα και με εκείνα, ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω τι έγινε στη Σύνοδο με το πρωτοπαλίκαρο του Πόντιου Μητροπολίτη. Τόσα χρόνια μέσα στην Σύνοδο και ήρθε η μέρα που τον κάλεσαν και τον ενημέρωσαν, ότι η σύμβαση του δεν ανανεώνεται. Ο λόγος λένε τα τσακάλια των διαδρόμων του Συνοδικού Μεγάρου, αφορά μια υπόθεση που βρίσκεται στο στάδιο της έρευνας... Ίδωμεν!

Ο Νεωκόρος

Εμφανίσεις: 319020
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: