Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 21/07 16:16

tourkiki eisboli

Του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ζιμπάμπουε Σεραφείμ Κυκκώτη


Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας σήμερα στρέφονται προς τις χιλιάδες νεκρούς μας και εκατοντάδες αγνοούμενους μας που δολοφονήθησαν από εκείνους που δημιούργησαν ηθικά το σύγχρονο Ισλαμικό Κράτος που σπείρει παντού το θάνατο και τη βία, με πρώτα θύματα χιλιάδες άοπλους μουσουλμάνους σ' όλο το κόσμο.

Οι σκέψεις μας στρέφονται προς τις χιλιάδες πρόσφυγες μας και εκτοπισμένους μας που περιμένουν να επιστρέψουν στις πατρογονικές τους εστίες.

Καρτερούμε την ευλογημένη ημέρα που η νεκρή πόλη της Αμμοχώσου θα ξαναζωντανέψει με την επιστροφή των νομίμων κατοίκων της.

Η ανοχή της Διεθνούς Κοινότητας στις βαρβαρότητες της τουρκικής εισβολής πριν 45 χρόνια στη Κύπρο είχε ως αποτέλεσμα η βία και η τρομοκρατία να ξαπλωθεί παντού, σ' όλο τον κόσμο.

Αν η Διεθνής Κοινότητα αποφύγει να προστατέψει το σεβασμό του διεθνούς Δικαίου να σταματήσει τη βάρβαρη Του κία από την σημερινή εισβολή της στην ΑΟΖ της Κύπρου, πρέπει να ανησυχεί πλέον για πιο βίαιες και ανεξέλεκτες εξελίξεις για την παγκόσμια ασφάλεια.

Όπως η ανοχή στην γενοκτονία των Αρμενίων το 1915 οδήγησε στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, που αιματοκυλίστηκε για πρώτη φορά ολόκληρος ο πληθυσμός του Πλανήτη μας, το ίδιο και τώρα η ανοχή της Διεθνούς Κοινότητας στις βαρβαρότητες της Τουρκίας μπορεί να οδηγήσει άλλα μουσουλμανικά κράτη όπως το Ιράν ακόμη και σε πυρηνικό ολοκαύτωμα, μια απειλή πλέον που ρισκάρουμε ακόμη και το μέλλον του Πλανήτη μας.

Η ευθύνη της Διεθνούς Κοινότητας να προστατέψει την Κύπρο συνδέεται πλέον με την προστασία της Ανθρωπότητας καιι την ασφάλεια της και τον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου.

Προστατεύονας την Κύπρο η διεθνής Κοινότητα, προστατεύει τον εαυτό της από ανεξέλεκτες καταστάσεις που απειλούν την φυσική της επιβίωση.

Είναι η κατάλληλη ώρα οι απανταχού Απόδημοι μας εξ Ελλάδος και Κύπρου στις χώρες που ζουν με την βοήθεια και τη στήριξη των Διπλωματικών μας Αρχών, Ελλάδος και Κύπρου, και φίλων χωρών, να γράψουν και να δημοσιεύσουν άρθρα στις τοπικές γλώσσες των εθνικών ΜΜΕ στις χώρες που ζουν τονίζοντας ότι η αδυναμία της Διεθνούς Κοινότητας να βρει τρόπους να συμμορφωθεί η Τουρκία στο σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου δεν αδικεί ένα απλώς μικρό νησί του Πλανήτη μας με ένα μικρό πληθυσμό, αλλά ότι ενθαρρύνει επικίνδυνα κι άλλα μουσουλμανικά κράτη για παρόμοιες συμπεριφορές να παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο, που αποτελούν απειλή για την υπόθεση της παγκόσμιας ασφάλειας και την ειρηνική συνύπαρξη των Λαών.

Οι Τούρκοι, με επικεφαλής τον ρόεδρο τους κ. Ερτογάν, νομίζουν ότι τα πράγματα στη Διεθνή Κοινότητα είναι τα ίδια όπως ήταν πριν την εμφάνιση της παγκόσμιας τρομοκρατίας των Μουσουλμάνων.

Μπορεί μια Ορθόδοξη χώρα, όπως η Ρωσία, να είναι ένας από τους σύμμαχους τους σε στρατιωτικό και οικονομικό επίπεδο, όμως η Διεθνής Κοινότητα, πλέον δεν είναι διαθετιμένη να ανεχθεί εισβολές είτε γίνονται στην Κύπρο ή στην Ουκρανία.

Οι χώρες της ΕΕ πρέπει πλέον να πρωταστήσουν σε παγκόσμιο επίπεδο για το σεβασμό του Διεθνους Δικαίου για το καλό της Ανθρωπότητας και την ενίσχυση της Παγκόσμιας ασφάλειας.

Οι χώρες που δεν σέβονται το Διεθνές Δίκαιο πρέπει να υποστούν το κόστος πλέον, όχι με μια στρατιωτική επέλαση εναντίον τους, αλλά με τα μέτρα της Διεθνούς Κοινότητας για την οικονομική τους κατάρρευση.

Οι χώρες που δεν σέβονται το Διεθνές Δίκαιο τιμωρούν πλέον τους ίδιους τους Λαούς τους κι όχι τους Λαούς των άλλων χωρών που αδικούν. Αυτό θα συμβεί και τώρα.

Εμφανίσεις: 300660
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: