Κιλκίς: Υποδειγματική Θεία Λειτουργία για τους μαθητές του 1ου ΓΕΛ

Υποδειγματική Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα, Τετάρτη 15 Μαΐου 2024, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου για τους μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Κιλκίς.
Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε στον σολέα του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Κιλκίς, που βρίσκεται πλησίον του συγκεκριμένου Σχολείου και οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να κατανοήσουν τις βαθύτερες αξίες της Ορθόδοξης Λατρείας ώστε να μπορέσουν να την προσεγγίσουν με βιωματικό τρόπο και γαλήνια εσωτερικότητα. Άλλωστε, ο Σεβασμιώτατος καθόλη τη διάρκεια του Μυστηρίου, μετέδωσε με απλό και εύληπτο τρόπο στους μαθητές, τα νοήματα και τους συμβολισμούς της Θείας Λειτουργίας.
Στο τέλος, ευχαρίστησε καθηκόντως την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τη συνεργασία και για την υλοποίηση της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, τους Καθηγητές και ευχήθηκε ιδιαιτέρως στους μαθητές καλή πρόοδο και κάθε ευλογία παρά Θεού για τις επερχόμενες εξετάσεις.
Τόνισε ιδιαιτέρως την ανάγκη της πνευματικής καλλιέργειας και της παρουσίας του Θεού στη ζωή ενός εκάστου καθώς και την παραμονή στον δρόμο της πίστεως ως έκφραση και τρόπου ζωής.
Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Παν. Αρχιμ. π. Επιφάνιος Θεοδωρίδης, ο Εφημέριος του Ναού Παν. Αρχιμ. π. Βαρθολομαίος Τασιούλης, ο Αρχιδιάκονος π. Φιλόθεος Τσαμπαζάκης και ο Διάκονος π. Σάββας Αμοιρίδης.























