Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 14/05 23:26

poliouxos epsrtino 1

Λάρισα | Ιάσονας Ντικούλης


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε στη Λάρισα, την παραμονή της εορτής, ο πολυαρχιερατικός εσπερινός του πολιούχου της Αγίου Αχιλλίου, κατά τον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ.κ. Συμεών, ενώ τον θείο λόγο κήρυξε εμπνευσμένα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ.κ. Ιουστίνος, αναφερθείς στο πρόσωπο του Αγίου Αχιλλίου και στην Αναστάσιμη χαρά που πρέπει να έχουμε καθημερινά στη ζωή
μας.

Συγχοροστάτησαν ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος και οι Σεβ. Μητροπολίτες Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιος, Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεώργιος, Ελασσώνος κ.κ. Χαρίτων, Μάνης κ.κ. Χρυσόστομος προσκεκλημένοι του οικείου Ιεράρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερωνύμου.

Μετά το τέλος του Εσπερινού, πραγματοποιήθηκε η Λιτανεία των χαριτοβρύτων Λειψάνων του Αγίου μας μέχρι την Κεντρική πλατεία της πόλεως μας, παρουσία χιλιάδων Λαρισαίων.

Στην ομιλία του, στην κεντρική πλατεία της πόλης μας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος αφού ευχαρίστησε τους Αγίους Αρχιερείς για την παρουσία τους και αφού παρουσίασε το βιογραφικό τους και την προσφορά τους στις τοπικές κοινωνίες των Μητροπόλεων όπου διακονούν, εξαίροντας την σημαντική προσωπικότητα του καθενός, αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της Λάρισας, τόσο για όλη τη χώρα καθώς βρίσκεται στο κέντρο της Ελλάδας, όσο και για την Θεσσαλία ειδικότερα με αφορμή το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη καθώς και το γεγονός ότι οι υπηρεσίες της Λάρισας αντέδρασαν αμέσως έτσι ώστε να περιοριστεί ο αριθμός των θυμάτων και να εξυπηρετηθεί το κοινωνικό σύνολο με το να υπάρχει άμεση ανταπόκριση στην μεγάλη και τραγική ανάγκη που ενέσκηψε στην πόλη, συνάμα εξήρε την ανταπόκριση της πόλης στην πρόσκληση για προσφορά, για αλληλεγγύη και συναλληλία προς τους γονείς των θυμάτων καθώς έγιναν πολλά και σπουδαία που αναδεικνύουν το ήθος της πόλης. Ήθος που εν πολλοίς οφείλεται στην παρακαταθήκη και το παράδειγμα του μεγάλου μας Πολιούχου Αγίου Αχιλλίου, αλλά και στην προστασία που χαρίζει στον τόπο Του καθώς η χάρη Του μας σκεπάζει όλους.

Παρόντες και οι Πολιτικοί και Στρατιωτικοί Άρχοντες του τόπου μας, οι οποίοι έδωσαν με την παρουσίατους ένα μήνυμα ενότητας αυτή την συγκεκριμένη χρονική περίοδο που βιώνει η Πατρίδα μας.

Πλήθος πιστών Λαρισαίων μαζί με τον ιερό κλήρο της Μητροπόλεως Λαρίσης και πολλούς κληρικούς, που συρρέουν από κάθε γωνιά της Ελλάδας, προσεύχονται στον Άγιο Αχίλλιο και προσκυνούν από προχθές το απόγευμα, που άνοιξε η ιερά λάρνακα, τα ιερά και χαριτόβρυτα λείψανα του Μυροβλύτου Αγίου μας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Εμφανίσεις: 300976
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: