Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 17/03 22:20

egaleo nikaias 1

Αιγάλεω | Θάνος Θανόπουλος


Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε σήμερα, Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023 η Ακολουθία της Γ' Στάσης των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον περικαλλή Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας στο Αιγάλεω.

Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Πέτρο Χαλούλο και τους συνεφημερίους του.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Νικαίας, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Είναι στοιχειώδης υποχρέωσή μας να τιμούμε τους ευεργέτες μας. Η αχαριστία είναι ίσως η μεγαλύτερη διαστροφή που μπορεί να συμβεί στον άνθρωπο και τη στάση του αχάριστού έψεξε πρώτος ο Κύριος αναφερθείς στους εννέα αγνώμονες λεπρούς. Για τους Πατέρες της Εκκλησίας ο μόνος που απομένει τελικά λεπρός ψυχικά είναι ο αχάριστος».

Σε άλλο σημείο ο κ. Αλέξιος τόνισε: ''Εμείς όμως ως πιστά μέλη της Εκκλησίας διαθέτουμε την διάκριση και έχουμε το προνόμιο να υπερβαίνουμε ανθρώπινες μικρότητες και να εκδηλώνουμε την ευγνωμοσύνη στος ευεργέτες μας. Όταν ο ευεργέτης μας είναι Πνευματικός Άνθρωπος που αποβλέπει πέρα από τα παρόντα, στα Ουράνια και Αιώνια, τότε όντως η ευγνωμοσύνη μας είναι ισόβια και ανέκφραστη. Κορυφαίο Πρόσωπο σ' αυτόν τον χρυσό κατάλογο είναι η Παναγία μας, η Μεγάλη Ευεργέτιδα του γένους των ανθρώπων''.

''Δένδρο «ευσκιόφυλλο» είναι η Αγία μας Εκκλησία, η Οποία επιτελεί το Απολυτρωτικό έργο της σωτηρίας κάθε ανθρώπου και παράλληλα απλώνει τα κλαδιά Της, προσφέροντας δροσιά και ανάπαυση στον κάθε ταλαιπωρημένο. Η Εκκλησία με το λόγο Της, τα Ιερά Μυστήρια Της και την Ποιμαντική Της φροντίδα δίνει αυτό που ζητάει η ψυχή του ανθρώπου»'' τόνισε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος.

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ιστορία και στο γεγονός που καθιέρωσε τον Ακάθιστο Ύμνο, ενώ παράλληλα τόνισε ότι όπως τότε η Παναγία έσωσε την Βασιλεύουσα έτσι και αυτές τις δύσκολες ημέρες που διέρχεται η πατρίδα μας, να είμαστε βέβαιοι ότι είναι δίπλα μας, μας στηρίζει και μας εμψυχώνει, σκεπάζοντας το ευσεβές έθνος μας.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας τα παιδιά που διακονούν στο Ιερό Βήμα με αφορμή την ονομαστική εορτή του Σεβ. Μητροπολίτη Νικαίας κ. Αλεξίου, του προσέφεραν μία ανθοδέσμη.

Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος συγκινημένος ευχαρίστησε τα παιδιά για την αγάπη τους και εξέφρασε την χαρά του προς τους γονείς που οδηγούν τα παιδιά τους στην Εκκλησία.

Τέλος να σημειωθεί ότι ο Ναός ήταν κατάμεστος από πιστούς, οι οποίοι μετά το πέρας της ακολουθίας προσκύνησαν με ευλάβεια το εικόνισμα της Παναγίας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑΣ

Εμφανίσεις: 160026
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: