Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 30/10 11:54

grebenon peiraias 29

Πειραιάς - Ιάσονας Ντικούλης



Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και πλήθους κόσμου τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022 η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πειραιώς.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ πλαισιούμενος από τους εφημερίους του Ιερού Ναού.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στον Χριστό όπου μέσα από σκηνές καθημερινής ζωής και της πραγματικότητας δίδαξε και θα μας διδάσκει πάντοτε. Σε άλλο σημείο τόνισε ότι ο άνθρωπος του Θεού, πρέπει να έχει πίστη, υπομονή, αγάπη, ελπίδα και τέλος ανθρωπιά για να πορευθεί μαζί Του.

Μετά την απόλυση πραγματοποιήθηκε ενοριακό νεανικό αρχονταρίκι - συζήτηση του Σεβασμιωτάτου με νέους της ενορίας.

Να αναφερθεί ότι στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού πραγματοποιείται η 12η Ενοριακή Αιμοδοσία η οποία θα συνεχιστεί έως τις 2 μ.μ.

Η Ιερά και Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας της Χοζοβιωτίσσης θα παραμείνει στον ναό έως την 1η Νοεμβρίου 2022 και ώρα 4 μ.μ.

Τέλος, να σημειωθεί ότι το απόγευμα στις 6 μ.μ. θα τελεστεί ο Εσπερινός και η Ιερά Παράκλησις του Αγίου Δημητρίου και της Παναγίας και εν συνεχεία θα ομιλήσει ο π.Νίκων Αγιορείτης με θέμα: «Η κατάκριση».

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Εμφανίσεις: 301342
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: