Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Κερκύρας. 21/02 20:25

kerkiras tapeinoseis

Στον ιερό ναό Αγίου Σπυρίδωνα Κρητικών στην Νότια Κέρκυρα λειτούργησε το πρωί της Κυριακής του Τελώνου και Φαρισαίου 21 Φεβρουαρίου 2021.

Απευθυνόμενος στους πιστούς ο κ. Νεκτάριος ζήτησε από όλους να μην ζήσουμε το Τριώδιο κοσμικά, με βάση τα διονυσιακά έθιμα των αρχαίων, αλλά με πνευματικό αγώνα.

Να διδαχθούμε από την παραβολή του Τελώνου και Φαρισαίου να προχωρούμε στην επιλογή της αυτοταπείνωσης, ώστε να αντέξουμε τις ταπεινώσεις που η ζωή και τα λάθη μας θα μας φέρουν.

Ο σύγχρονος άνθρωπος έχει παραθεωρήσει τα πάντα. Όσοι διαχειρίζονται τις αξίες της ζωής μας, έχουν καταργήσει από τη παιδεία των ανθρώπων την αγάπη, την ταπείνωση, τον σεβασμό στην οικογένεια, τις πνευματικές αξίες. Δεν ζούμε όμως μόνο με το ψωμί μας, αλλά με τον λόγο του Θεού.

Ο Χριστός μας ζητά να μιμηθούμε τον τελώνη, να νιώσουμε ότι είμαστε αμαρτωλοί, να ταπεινωνόμαστε ενώπιον του Θεού. Το τελωνικό «Ο Θεός ιλάσθητί μοι» είναι το κλειδί.

Ο Φαρισαίος ζητά την αυτοδικαίωσή του. Μοιάζουμε οι σύγχρονοι άνθρωποι μαζί του, διότι θέλουμε να βγάζουμε προς τα έξω άνευ άλλου νοήματος, άνευ Θεού. Και πληρώνουμε το τίμημα.

Ο κ. Νεκτάριος ευχαρίστησε τους πιστούς που με σεβασμό στα υγειονομικά μέτρα δεν έχουν πάψει να εκκλησιάζονται και να κοινωνούν.

kerkiras telonou 1

kerkiras telonou 1

kerkiras telonou 1

Εμφανίσεις: 300328
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: