Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 15/02 14:27

kithiron isterografo

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Το περιστατικό με τον Διοικητή της Αστυνομίας και τον Ιερέα της ενορίας στο Καμάρι Θήρας, π. Γεώργιο Φύτρο συμπεριέλαβε στο επίσημο κείμενο του προς την Ιερά Σύνοδο ο Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ.

Στο υστερόγραφο ο Σεβασμιώτατος χαρακτηρίζει παράνομη και απαράδεκτη την ενέργεια του Αστυνομικού Διευθυντού της Σαντορίνης εις βάρους του π. Γεωργίου Φύτρου.

«Τα μέτρα των ΚΥΑ, κατά της Εκκλησίας αντικανονικά και αντισυνταγματικά, εξελίσσονται εις φανερόν και αφανή διωγμόν κατ' Αυτής» τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Σεραφείμ.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος στην συνέχεια προσθέτει: «Με ποιο δικαίωμα ο εν θέματι Διοικητής της Αστυνομίας εισήλθε εις τον Ιερόν Ναόν διά να ασκήση δίωξιν κατά του Ιερέως, πράγμα το οποίον δεν επιτρέπεται από το Σύνταγμα, και δη εν ώρα Θείας Λατρείας;»

Ο Μητροπολίτης Κυθήρων ζητά να ενσωματωθεί το εν λόγω περιστατικό στην δικογραφία της προσφυγής της Εκκλησίας της Ελλάδος και όλων των Ιερών Μητροπόλεων (5-1-2021) στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος υπογραμμίζει: «Το περιστατικό αυτό και τα παρόμοια άλλα περιστατικά παραπέμπουν εις ολοκληρωτικά καθεστώτα βορείων γειτόνων μας και δεν πρέπει να μείνουν απαρατήρητα».

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

Εμφανίσεις: 302329
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: