Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 14/09 19:12

ipsopsi serres 11

Στέλλα Χατζή - Λεκκού | Romfea.gr


Μήνυμα ενότητας, αγάπης και συγχωρητικότητας, λόγω των δύσκολων ημερών που διανύει η χώρα, έστειλε ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος ανήμερα της εορτής της παγκοσμίου υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού από τον ομώνυμο περικαλλή Ιερό Ναό της πόλεως των Σερρών.

Οι εορταστικές ακολουθίες για την μεγάλη εορτή του Τιμίου Σταυρού, ολοκληρώθηκαν σήμερα στον πανηγυρίζοντα κεντρικό Ιερό Ναό των Σερρών, με την τέλεση του πανηγυρικού όρθρου στον οποίον χοροστάτησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος και ο οικείος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, ενώ της δυσαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Νεκτάριος.

Την παραμονή της εορτής 13 Σεπτεμβρίου, το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε ο Μέγας πολυαρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντων των Μητροπολιτών Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιεροθέου και Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου με την συμμετοχή του ιερού κλήρου της Μητροπόλεως Σερρών και μεγάλο πλήθος κόσμου.

Οι εορταστικές ακολουθίες ολοκληρώθηκαν σήμερα με την τέλεση της ακολουθίας της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού παρουσία των αρχόντων της πόλης και πλήθος κόσμου, που προσήλθε για να προσκυνήσει το Τίμιο Ξύλο.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. κ. Νεκτάριος, ο οποίος αναφέρθηκε στο φρόνημα του Σταυρού που δίνει δύναμη και ελπίδα ζητώντας από τον λαό να αψηφήσει τον φόβο και την τρομοκρατία που έχει εισβάλει με πολύ ύπουλο τρόπο στις καρδιές των ανθρώπων, λόγω του κορονοιού.

«Θαυμάζω την πίστη σας, γιατί μέσα σε μια εποχή που επικρατεί ο φόβος λόγω μιας ασθένειας που έχει κατατρομοκρατήσει τον κόσμο, εσείς αποδεικνύεται το ήθος που σας έχει διδάξει όλα αυτά τα χρόνια ο ποιμενάρχης σας κ. Θεολόγος.

Διότι ο Χριστός, μέσω του σταυρού, μας δίνει την δυνατότητα της σωτηρίας και της ελευθερίας και αυτή την ελευθερία που μας έδωσε ο Θεός, οι άνθρωποι σήμερα την καταδυναστεύουν.

Χαίρομαι που μου δίνεται η δυνατότητα να επικοινωνήσω ψυχικά μαζί σας. Ιδιαίτερα χαίρομαι που σήμερα απολαμβάνω αυτό το ύφος που αποκτήσατε από την διδασκαλία του πνευματικού σας πατέρα κ. Θεολόγου, δηλαδή το ήθος του σταυρού.»

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Σεβ. κ. Θεολόγος ο οποίος ευχαρίστησε τον κ. Νεκτάριο τονίζοντας ότι στις ημέρες μας είναι ένας ήρωας γιατί όπως τόνισε, έκανε στην Μητρόπολή του το αυτονόητο: «εσύρθει στα δικαστήρια για τον λόγον ότι προσέφερε το σώμα και το αίμα του Χριστού εις το ποίμνιό του, εις την εορτή του Αγίου Σπυρίδωνος» είπε χαρακτηριστικά.

Κατόπιν ο κ. Θεολόγος έστειλε μήνυμα ενότητος προς τους άρχοντες και τον λαό λέγοντας μεταξύ άλλων: «Τώρα είναι η ώρα της ενότητας. Ο Σταυρός μας δείχνει τον δρόμο της ευθύνης, την οποία έχουμε όλοι μας, δια την διαφύλαξη του πολυτίμου αγαθού της υγείας. Εμείς οι χριστιανοί δεν είμεθα ανόητοι, αλλά συνετοί και πρέπει να φυλάξουμε την υγεία μας και τους αδελφούς μας που είναι ευπαθείς. Να είμεθα προσεκτικοί , μέχρι του σημείου όμως, που να μην αγγίζουν την πίστη μας. Γιατί ο άνθρωπος με όλα μπορεί να ζήσει , χωρίς την πίστη του όμως, είναι ουσιαστικά νεκρός».

Επίσης, πρότεινε στον λαό να προτιμά να έχει τον ρόλο του εσταυρωμένου παρά του σταυρωτή γιατί όπως συμπλήρωσε « ο σταυρωμένος έχει να ελπίζει στην Ανάσταση, ενώ ο σταυρωτής χάνεται μέσα στην πνιγηρή ατμόσφαιρα της αμαρτίας. Να αγκαλιάσουμε τον Σταυρόν, να υιοθετήσουμε το φρόνημα του Σταυρού στην ζωή μας, έτσι ώστε και πάλι να ανθίσει στην πατρίδα μας η πίστη και η αγάπη και η στήριξη του ενός προς τον άλλον» .

Τελειώνοντας την ομιλία του και απευθυνόμενος στην κ. Υφυπουργό κ. Φωτεινή Αραμπατζή, καθώς και σε όλους τους άρχοντες, συνέστησε αυτές τις δύσκολες ημέρες για την πατρίδα μας να επικρατήσει η ενότητα και η ομοψυχία.

«Τώρα είναι η ώρα της ενότητας γιατί οι πειρασμοί είναι πολλοί και εντός και εκτός της χώρας. Επληθύνθησαν οι εχθροί μας και είναι ώρα να δείξουμε όλοι ευθύνη και εντός και εκτός Ελλάδος έτσι ώστε και πάλι ενωμένοι να εξέλθουμε από την κρίση αυτήν. Εύχομαι και σε σας και στους άλλους άρχοντές μας, να έχουν την σκέπη και την δύναμη του σταυρού γιατί είναι ακαταμάχητη και να μην αφήσουμε κανέναν να μας διασπάσει. Όλοι μαζί ενωμένοι, άρχοντες, λαός και εκκλησία να περάσουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε».

Οι εορταστικές ακολουθίες στον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού τελείωσαν το απόγευμα της ίδιας ημέρας με την τέλεση του μεθεόρτιου Εσπερινού και τους χαιρετισμούς στον Τίμιο Σταυρό.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Εμφανίσεις: 300315
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: