Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 14/09 16:41

ipsosi timiou stavrou 30

Ιωάννινα | Τηλέμαχος Παππάς


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα, Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού στο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου στα Ιωάννινα.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου Θωμά Ανδρέου και τους εφημερίους του Ναού.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στο σύμβολο του Σταυρού.

"Ο Σταυρός έγινε τα πάντα για να ενώσει στο κέντρο του τα πάντα. Είναι το σημείο της θείας αγάπης, της θείας αγαθότητος, της θείας ευσπλαχνίας, η οποία ευσπλαχνία δεν μένει στα λόγια αλλά προχωρά σε πράξεις" - ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

"Σταυρός σημαίνει και το να αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν στην καθημερινή μας ζωή, αλλά και στην κοινωνική μας ζωή και στην ιστορία και την πορεία της ανθρωπότητας" - πρόσθεσε σε άλλο σημείο ο κ. Μάξιμος.

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε: "Ο Σταυρός μπορεί να γίνει ο οδοδείκτης στην ζωή μας, το στήριγμα, ο φωτοδότης, ο οποίος θα μας στηρίζει, θα μας καθοδηγεί αλλά θα είναι και σημείο χάριτος και της Δόξης του Θεού μέσα στην καθημερινότητά μας".

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 281020
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: