Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 14/09 11:17

estavromenos eortasmos 2

Αιγάλεω | Θάνος Θανόπουλος


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα, Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 η Παγκόσμια Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο Ιερό Ναό στο Αιγάλεω.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού π. Γερβάσιο Φράγγου, τους συνεφημερίους του και κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στον Τίμιο Σταυρό τονίζοντας πως «ο Σταυρός είναι ο κύριος άξονας, γύρω από τον οποίο ανελίσσεται η ζωή μας».

«Όπως στην υπαπαντή του Κυρίου, το βρέφος Ιησούς προφητεύτηκε ως «σημειον αντιλεγόμενον», έτσι και ο Σταυρός διαχωρίζει τους ανθρώπους. Για τους παρατημένους του αγώνα και χαμένους της ζωής είναι «μωρία», ενώ για τους τίμιους αγωνιστές, που θέλουν τη σωτηρία είναι «δύναμη Θεού». (Α’ Κορ. 1, 17)» - ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος.

Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος τόνισε: «Πριν από την μεγάλη σταυρική θυσία του Χριστού ο Σταύρος ήταν φονικό όργανο εκτέλεσης κακουργιών. «Επικατάρατος» χαρακτηριζόταν όποιος πέθαινε με σταυρικό θάνατο (Γαλ. 3,1). Αφότου όμως ο σαρκωμένος Θεός πέθανε πάνω του, κατέστη πηγή απολυτρώσεως, από ξύλο πόνου και ωδινων κατέστη καταφύγιο ανάπαυσης και χαράς».

«Ο Σταυρός είναι η χαρά μας, η δήλωση της ταυτότητας μας, η προσδοκία για την Ανάσταση, είτε κάνουμε τον Σταύρο μας είτε τον φέρουμε πάνω μας. Ο Σταυρός είναι ελπίδα, μέσο σωτηρίας, λιμάνι στις βιοτικές περιστάσεις, ιατρός ασθενών, αλεξιτήριο παθών και ενισχυτικό της χαράς για τους καινούς Ουρανούς που προσδοκούμε (Β’ Πέτρ. 3,13)» - πρόσθεσε ο κ. Αλέξιος.

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε: «Με την ευκαιρία της ενάρξεως της νέας σχολικής χρονιάς, η Εκκλησία και εγώ ο ίδιος προσωπικά έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην νεολαία μας, ναί σε σας παιδιά μου, ότι θα τηρήσετε τις αποφάσεις των επιστημόνων για την οικογενειακή πρώτον υγεία και κατ’ επέκταση την υγεία της κοινότητάς μας. Γνωρίζω ότι είναι μία δύσκολη χρονιά φέτος, γι’ αυτό εύχομαι στους μαθητές, στους δασκάλους και σε όλους τους εκπαιδευτικούς μας, υγεία, δύναμη και προ πάντων υπομονή με τον φωτισμό του Παναγίου Πνεύματος».

Να αναφερθεί ότι στην Θεία Λειτουργία παρέστη ο Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Γιάννης Γκίκας και Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ από νωρίς το πρωί πλήθος πιστών συνέρρευσαν στον Ιερό Ναό για να προσκυνήσουν τον Τίμιο Σταυρό και να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε Αρτοκλασία υπέρ υγείας και ενισχύσεως των μελών του Μικρασιατικού Συλλόγου Νέων Κυδωνιών Αιγάλεω.

Τέλος να σημειωθεί ότι το απόγευμα θα τελεστεί στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό ο Μεθέορτος Εσπερινός.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 291918
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: