Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 07/09 20:49

esperinos giatrissa nikaias

Πέραμα | Θάνος Θανόπουλος


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα, Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020 ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός του Γενεσίου της Υπεραγίας Θεοτόκου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Παναγίας Γιάτρισσας στο Πέραμα.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού π. Χριστοφόρο Καζίλα, τους συνεφημερίους του π. Θεόδωρο και π. Ελευθέριο και κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στην Θεομητορική εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου και στην ευσέβεια των συζύγων Ιωακείμ και Άννας.

«Η Εκκλησία μας, αντλώντας στοιχεία από το «Πρωτευαγγέλιο του Ιάκωβου» καθιέρωσε την σημερινή μεγάλη εορτή, προκειμένου αφενός να τιμάται το μεγάλο γεγονός και αφετέρου να προβάλλεται μέχρι τη συντέλεια του κόσμου το ιερό ζεύγος του Ιωακείμ και της Άννας και να ετοιμαζόμαστε οι πιστοί για τη συνέχεια των σωτηρίων γεγονότων που ακολούθησαν και τα οποία επίσης τιμούμε και εορτάζουμε ιεροπρεπώς» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος πρόσθεσε: «Η ευσέβεια των συζύγων Ιωακείμ και Άννας μπορεί και πρέπει να αποτελέσει πρότυπο για όλους τους συζύγους ώστε να αντιμετωπίζει ο ένας τον άλλο με αγάπη και προσευχή. Πάντα θα υπάρχουν προβλήματα στην οικογένεια όμως αφού ο άνδρας και η γυναίκα παραμερίσουν το «εγώ» τους θα μιλήσουν από κοινού, ως «εμείς» προς τον Θεό και ο Κύριος θα δώσει λύσεις στα προβλήματα».

«Είναι εξίσου σημαντικό μέλημα των γονέων η ανατροφή των παιδιών. Δεν φέρνουμε στον κόσμο άτομα και μονάδες άλλα πρόσωπα, που φιλοδοξούν να ζήσουν όμορφα και σεμνά πάνω στη σύντομη, έτσι κι αλλιώς, παρουσία τους στη γη, αλλά θα ετοιμάζονται να εκπληρώσουν τον προορισμός του, που συνοψίζεται σε ένα και μόνο στόχο, κοινό για όλους μας: Να γίνουμε πολίτες της Βασιλείας του Θεού» υπογράμμισε κλείνοντας ο κ. Αλέξιος.

Μετά το πέρας του εσπερινού ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον Προϊστάμενο του Ναού π. Χριστοφόρο Καζίλα και τους συνεργάτες του για την τήρηση της τάξης και ευχήθηκε η Παναγία να σκεπάζει το Έθνος μας.

Τέλος να σημειωθεί ότι την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου το πρωΐ θα εορτασθεί πανηγυρικά η μνήμη των Αγίων εθνοϊερομαρτύρων και μαρτύρων της Μικρασιατικής Καταστροφής του 1922 και θα τελεσθεί η σε Διάκονο Χειροτονία του Μοναχού Σεραφείμ στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Νικαίας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 300413
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: