Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Τρίκκης. 10/08 12:05

periodeia trikkis 34

Μέσα στα πλαίσια των ποιμαντικών επισκέψεων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος ξεκίνησε από τις 6 Αυγούστου 2020 την πνευματική του περιοδεία στα ορεινά χωριά του νομού Τρικάλων τόσο για να έρθει σε επαφή με τους κατοίκους τους όσο και για να τους στηρίξει στον πνευματικό αγώνα της προετοιμασίας τους για την μεγάλη γιορτή του καλοκαιριού, την Κοίμηση της Παναγίας μας.

Τέλεσε διαδοχικά την ακολουθία του Εσπερινού και εν συνεχεία την ακολουθία του Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο στις 5 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πολυνερίου, στις 6:30 στον Ιερό Ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου Βαλκάνου και στις 7:30 στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Μοσχοφύτου.

Πριν το τέλος των Παρακλήσεων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος τίμησε με το οφίκιο του Σταυροφόρου Οικονόμου τον εφημέριο Πολυνερίου π. Αθανάσιο Καλογηρόπουλο και με το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου τον εφημέριο Μοσχοφύτου π. Δημήτριο Λάμπρου.

Επίσης τίμησε με το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου τον εφημέριο Βαλκάνου π. Βασίλειο Νάκο και τον Χειροθέτησε σε Πνευματικό.

Tο πρωί της Παρασκευής 7 Αυγούστου 2020 επισκέφθηκε την εγκαταλειμμένη Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Μυροφύλλου όπου είδε από κοντά τα έργα αποκαταστάσεως της Μονής.

Εκεί τον υποδέχθηκε ο εφημέριος Μυροφύλλου π. Ξενοφώντας Ζάχος ο οποίος και τον ενημέρωσε σχετικά με την εξέλιξη των έργων.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος μαζί με τον π. Θωμά Πλακιά, ο οποίος εξυπηρετεί πολλά από τα ορεινά χωριά της μητροπόλεώς μας είχαν την ευκαιρία να κατέβουν στην κοίτη του Αχελώου ποταμού και να απολαύσουν της ομορφιές της φύσης.

Την Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020 τέλεσε διαδοχικά την ακολουθία του Εσπερινού και εν συνεχεία την ακολουθία του Μικρού Παρακλητικού Κανόνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο στις 4 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Γλύστρας, στις 5:30 στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Γκολφαρίου και στις 6:30 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μυροφύλλου.

Το Σάββατο 8 Αυγούστου 2020 τελέστηκε Μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Ξηροκάμπου Καλαμπάκας, για το μακαριστό Αλέξανδρο Καραμίντζιο, με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσαράκοντα ημερών από την κοίμησή του.

Προηγήθηκε αρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου και συλλειτουργούντος του οικείου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου.

Το απόγευμα του Σαββάτου 8 Αυγούστου 2020 τελέσθηκε η Ακολουθία της Ρασοφορίας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνο και τον Σεπτό μας Ποιμενάρχη κ. Χρυσόστομο στο Καθολικό της Ιεράς Μονής.

Ο Δόκιμος Ιγνάτιος Χριστάνας έλαβε το όνομα ΜΕΛΕΤΙΟΣ και ο Δόκιμος Λεωνίδας Γραβάνης έλαβε το όνομα ΔΑΝΙΗΛ.

Κατά τη διάρκεια της κατανυκτικής ακολουθίας, τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς πλαισίωναν ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Βησσαρίωνος Δουσίκου Αρχιμ.Ιγνάτιος και η αδελφότητα της Μονής.

Προ της Απολύσεως, ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης κ.Χρυσόστομος, απηύθυνε πατρικούς λόγους πνευματικών νουθεσιών προς νέους αδελφούς της Μονής, ενώ εν συνεχεία ακολούθησε κέρασμα στο αρχονταρίκι της Μονής.

Την Κυριακή 9 Αυγούστου 2020 ιερούργησε μόνος του στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ελάτης.

Ομίλησε καταλλήλως προς το εκκλησίασμα για την Παναγία και τις εορτές της περιόδου του Αυγούστου, αλλά τόνισε ιδιαιτέρως και το πρόβλημα της ελλείψεως κληρικών στα ορεινά χωριά της Μητροπόλεως κάτι που αναγκάζει τον ίδιο να λειτουργεί μόνος του για να μη μείνουν αλειτούργητα τα χωριά τη θερινή περίοδο.

Επίσης συνεχάρη τους πιστούς για τα μέτρα που λαμβάνουν κατά τη διάρκεια των ακολουθιών φορώντας μάσκα.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στην πλατεία του χωριού ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους του χωριού, αλλά και με πολλά παιδιά.

Το απόγευμα τέλεσε διαδοχικά την ακολουθία του Εσπερινού και εν συνεχεία την ακολουθία του Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο στις 6:30 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πλατάνου και στις 8:00 στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Ριζώματος.

Το βράδυ τέλεσε Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων επί τη εορτή του εν Αγίοις Πατρός Ημών Καλλινίκου Επισκόπου Εδέσσης.

Τη Δευτέρα 10 Αυγούστου το απόγευμα θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την ακολουθία του Μικρού Παρακλητικού Κανόνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο στις 6:30 στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Ξυλοπαροίκου και στις 8 στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Βαλτινού.

Το βράδυ θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Στεφάνου Τρικάλων επί τη εορτή της αναμνήσεως του εν Κερκύρα θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος.

Την Τρίτη 11 Αυγούστου το απόγευμα θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την ακολουθία του Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο στις 6 στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Διασέλλου και στις 8 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πηνειάδος.

Το βράδυ θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γριζάνου επί τη εορτή των Αγίων Μαρτύρων Φωτίου και Ανικήτου.

Την Τετάρτη 12 Αυγούστου το απόγευμα θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την ακολουθία του Μικρού Παρακλητικού Κανόνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο στις 6:30 στον Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου Διποτάμου και στις 8 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Πύργου.

Το βράδυ θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Τρικάλων επί τη αποδόση της Εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Την Πέμπτη 13 Αυγούστου στις 7:30 το απόγευμα θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού και των Εγκωμίων προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης.

Το βράδυ θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Τρικάλων (Όρθρο, Εγκώμια προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου και Θεία Λειτουργία).

Την Παρασκευή 14 Αυγούστου στις 12 το μεσημέρι, επικεφαλής του Ιερού κλήρου και του λαού, θα υποδεχθεί έμπροσθεν των προπυλαίων του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Οιχαλίας την Ιερά Εικόνα της Παναγίας Οδηγήτριας. 

Ακολούθως θα Χοροστατήσει και ομιλήσει κατά την ακολουθία του Μικρού Παρακλητικού Κανόνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Την Κυριακή 16 Αυγούστου το πρωί θα Λειτουργήσει και θα ομιλήσει στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κορμπόβου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 287780
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: