Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 06/08 18:57

metafor kilkis 70

Κιλκίς | Χρήστος Καναρόπουλος


Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε και φέτος η μεγάλη εορτή της Μεταμορφώσεως του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Κιλκίς.

Πλήθος Κιλκισιωτών συνέρρευσε στον περικαλλή Ναό να τιμήσει την μεγάλη Δεσποτική εορτή και να μετέχει των Ιερών Ακολουθιών, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας που έχει επιβάλλει η Κυβέρνηση.

Την παραμονή της εορτής, Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, με τη συμμετοχή Κληρικών, παρουσία του πληρώματος.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ότι καλούμαστε να γίνουμε μέτοχοι της αλήθειας όπως μας την αποκάλυψε ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός.

Για την μεταμόρφωση μας χρειάζεται να ακούμε Εκείνον "Αυτού ακούετε", που είναι η Αλήθεια και το Φως, που είναι ο Οδηγός και ο Αρχηγός της ζωή μας, είπε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος. Αμέσως μετά προχείρισε σε Πρωτοπρεσβύτερο τον Οικ. π. Ιωάννη Δεληγιάννη, έναν εργατικό και ταπεινό Ιερέα, που καλλιεργεί το γεώργιο της Εκκλησίας στην Ενορία του Αγίου Παντελεήμονος Γαλλικού. Ακολούθησε η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας της Μεταμορφώσεως πέριξ του Ιερού Ναού, συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Κιλκίς.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Πέμπτη 6 Αυγούστου, ο Σεβ. Ποιμενάρχης του Κιλκίς τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, πλαισιούμενος από Ιερείς της Πόλεως ενώ προ της απολύσεως και συμφώνως με το εκκλησιαστικό έθος ευλόγησε τους καρπούς της αμπέλου, οι οποίοι και διαμοιράστηκαν στο εκκλησίασμα.

Στην σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος κάλεσε τους πιστούς να μην χάνουν το δρόμο που φωτίζει ο Μεταμορφωθείς Χριστός, Τον οποίο γευόμαστε μέσα από το Τίμιο Αίμα και Σώμα Του, και να δείχνουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον Δωρεοδότη Κύριο που είναι χθες, σήμερον και εις τους αιώνες ο Αυτός!

Στην ιερά πανήγυρη του Μητροπολιτικού Ναού παρέστησαν ο Βουλευτής ν. Κιλκίς κ. Γεώργιος Φραγγίδης, Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Ανδρέας Βεργίδης, ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Δημήτριος Κυριακίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παύλος Θωμαίδης, οι Αντιδήμαρχοι κα Κατερίνα Ζιούτα και κ.κ. Γεώργιος Μπαλάσκας και Ιωάννης Χατζηαποστόλου, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας κ. Αθανάσιος Καριοφύλλης, ο Διοικητής της 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας "Πόντος" Ταξίαρχος κ. Θωμάς Δημόπουλος, κ.α.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 268663
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: