Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 13/07 00:27

kozanis agia sophia 

Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 12 Ιουλίου 2020 τα θυρανοίξια του Ιερού Παρεκκλησίου των Οσίων Ιακώβου, Παϊσίου και Πορφυρίου στον Τετράλοφο Κοζάνης.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος, όπου σύμφωνα με το kozan.gr, αναφέρθηκε στη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί.

«Οι Τούρκοι είναι αυτοί που είναι. Δεν αλλάζουν. Τρία είναι τα χαρακτηριστικά τους. H λεηλασία, το αίμα κι η καταστροφή. Δεν γίνονται άνθρωποι ποτέ, αλλά εγώ πιστεύω ότι θα 'ρθει η ώρα τους» - ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος πρόσθεσε: «Μπορεί λοιπόν ο Τούρκος να γίνει φίλος με τον Έλληνα; Όταν ξέρει ότι εμείς μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς γίναμε η αιτία να ξηλωθεί η αυτοκρατορία τους; Δεν είναι δυνατόν ποτέ».

Εμφανίσεις: 302093
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: