Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 29/06 14:37

xeirotonia ioannina 104

Ιωάννινα | Τηλέμαχος Παππάς


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα, Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020 η εορτή των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αποστόλου Παύλου Σεισμοπλήκτων.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Θωμά Ανδρέου, κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως και τους εφημερίους του Ναού.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συγκίνησης η εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Ιεροδιακόνου Θωμά Γκόγκου.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στο Μυστήριο της Ιερωσύνης, ενώ επίσης απηύθυνε πατρικές ευχές και νουθεσίες προς τον π. Θωμά Γκόγκο.

"Η Ιερωσύνη δεν είναι δική μας, δεν είναι δικαίωμα, δεν είναι προνόμιο αλλά είναι δωρεά, είναι δάνειο, δηλαδή δανείζουμε το σώμα μας, το είναι μας στον Χριστό έτσι ώστε με ορατό τρόπο στους ανθρώπους να μπορεί Αυτός μέσα από εμάς να διακονεί τα Μέλη του Σώματός Του" τόνισε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

"Χρειάζεται ταπείνωση, υπακοή και αγάπη. Παράδειγμα αυτών των αρετών είναι οι Μαθητές του Χριστού, οι οποίοι καθαρίσθηκαν και αγιάσθηκαν από την Χάρη της Πεντηκοστής" πρόσθεσε σε άλλο σημείο ο κ. Μάξιμος.

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε: "Έχουμε ανάγκη την ευλογημένη Ορθόδοξη Ελληνική οικογένεια. Πολεμείται η Ελληνική Χριστιανική Ορθόδοξη οικογένεια, έχουμε ανάγκη από καλά, υποδείγματα ευλογημένων οικογενειών".  

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 238403
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: