Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 14/06 12:22

ag pantes neapoleos 48

Ξηροκρήνη | Χρήστος Καναρόπουλος


Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα εορτάστηκε την Κυριακή 14 μηνός Ιουνίου τ.έ. στον περικαλλή Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Ξηροκρήνης Θεσσαλονίκης η εορτή των Αγίων Πάντων. Η αγία μας Εκκλησία προβάλλει και τιμά πάντες τους Αγίους, φανερούς και αφανείς, την Κυριακή μετά την Πεντηκοστή, ως καρπούς της επιφοίτησης του Αγίου Πνεύματος, με την οποία γιορτή κλείνει ο κύκλος της περιόδου του Πεντηκοσταρίου.

Στον πανηγυρίζοντα Ναό της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως χτυπά η καρδιά της προσφοράς και της διακονίας του πλησίον με το πολυπληθέστερο και αρχαιότερο ενοριακό συσσίτιο της Θεσσαλονίκης που εξυπηρετεί καθημερινά 500 και πλέον αδελφούς μας και στο οποίο εργάζονται εθελοντικά πολλοί Χριστιανοί.

Από το πρωί ευλαβείς πιστοί προσήλθαν για να τιμήσουν όλους τους Αγίους που κατέκτησαν τον στέφανο της δόξης του Κυρίου και αποτελούν μέχρι και σήμερα απτές αποδείξεις για τον κόσμο ότι με πίστη και πνευματικό αγώνα μπορεί να κατακτηθεί η αγιότητα.

Του πανηγυρικού Όρθρου και της λαμπρής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, πλαισιούμενος από τον Παν. Αρχιμ. Παντελεήμων Αναστασιάδη, τους Εφημερίους Παν. Αρχιμ. Νεκτάριο Κικιρίκη και π. Αλέξανδρο Καρακάση και τους Διακόνους π. Γεώργιο Πολυχρονιάδη και π. Χρήστο Κανούλα.

Ευσεβείς πιστοί, ενορίτες και προσκυνητές πλήρωσαν τον περικαλλή και ιδιαίτερα γνωστό λόγω της θέσης του Ιερό Ναό με επικεφαλής τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα, τον Βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνο Γκιουλέκα και τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης κ. Χρήστο Μήττα.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος έκανε λόγο για το προσκλητήριο που απευθύνουν όλοι οι Άγιοι για την αγιότητα, με τους Αγίους να αποτελούν απτές αποδείξεις και πρότυπα ζωής για όλους μας. Υπογράμμισε ότι οι Άγιοι, το εφαρμοσμένο Ευαγγέλιο, ακολούθησαν τον μοναχικό δρόμο του Σταυρού με την Εκκλησία να διατηρεί τη μνήμη και την παράδοση, μνημονεύοντας τους Αγίους, τους οποίους τιμά και προσκυνά. 

"Σ' έναν κόσμο αφημένο στη μοναξιά της αυτονομίας, χωρίς Θεό, υπάρχει ο δρόμος της Αγιότητας που προβάλλει η Εκκλησία, όσο και αν προσπαθούν πολλοί να τον απαξιώσουν και να τον εξαφανίσουν προκειμένου να αναδείξουν νέους τρόπους ζωής και πρότυπα. Το πανηγύρι της εορτής είναι η αντίστασή μας και η καρδιά μας γεννά την Ανάσταση" είπε μεταξύ των άλλων ο Σεβασμιώτατος, επαινώντας τους Εφημερίους για το έργο τους, τους ευλαβείς πιστούς για την ενεργό συμμετοχή τους και τους εθελοντές που προσφέρουν το χρόνο τους στη δομή για την διακονία του συνανθρώπου.

Τέλος, παρότρυνε τους εκπροσώπους των αρχών, να μην λησμονούν τη δυτική Θεσσαλονίκη και να επιδείξουν το ανάλογο ενδιαφέρον ώστε η περιοχή να αναβαθμιστεί και να μην υπάρχουν πολίτες δεύτερης και τρίτης κατηγορίας. 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 200844
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: