Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Πατρών. 09/06 13:07

fostaina 6

Την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ετέλεσε τα Θυρανοίξια του Ιερού Ναού Αγίων Θεοδώρων Φωσταίνης, ο Ιερός Ναός ανηγέρθη στη θέση του παλαιού Ναού, ο οποίος κατεστράφη ολοσχερώς από τον μεγάλο σεισμό της 8ης Ιουνίου 2008.

Ο νέος περικαλλής Ιερός Ναός, επερατώθη με την εργατικότητα και τον ιερό ζήλο, του Εφημερίου της Ενορίας π. Γεωργίου Κλουκινιώτη, των Εκκλησιαστικών Επιτρόπων και όλων των κατοίκων του χωριού.

 Την αρχιτεκτονική μελέτη, την πρόοδο των εργασιών και την εν γένει πορεία του έργου, επέβλεψεν προσωπικώς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος σε αρίστη συνεργασία με τους αρμοδίους τεχνίτες και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, κατηύθυνε την πορεία των εργασιών ανεγέρσεως.

Στην τελετή των Θυρανοιξίων και στον Εσπερινό που ετελέσθη, συμμετείχε πλήθος πιστών οι οποίοι εξέφρασαν την χαρά τους και την συγκίνησή τους για την έκβαση του έργου.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του, εμνήσθη της ημέρας και της οδύνης του μεγάλου σεισμού, περιέγραψε για όσους τυχόν  δεν είχαν γνώση της καταστροφής, το πως κατέπεσε ο παλαιός Ναός και άλλα οικήματα στο χωριό και στην περιοχή, ωμίλησε για τις μετά ταύτα δυσκολίες, τις προσπάθειες στα Αρμόδια Υπουργεία, ώστε να εξασφαλισθούν οι απαραίτητες και εκ του νόμου προβλεπόμενες χρηματοδοτήσεις για την συνεργασία με το Τ.Α.Σ. (Ταμείο Αποκαταστάσεως Σεισμοπλήκτων), για την μελέτη του νέου Ναού και για τις ακάματες προσπάθειες του Ιερέως, των Εκκλησιαστικών Επιτρόπων και όλων των κατοίκων του χωριού, ώστε να ανεγερθή ο νέος περικαλλής Ιερός Ναός των Αγίων Θεοδώρων, ο οποίος πλέον είναι κόσμημα, ουχί μόνο της Φώσταινας, αλλά και της Ιεράς Μητροπόλεώς μας γενικώτερα.

Εκάλεσε όλους ο Σεβασμιώτατος να δοξολογήσουν τον Θεό και να ευχαριστήσουν, διότι κατά την ώρα του σεισμού, ούδείς ήτο εντός του Ιερού Ναού των Αγίων Θεοδώρων η εντός των άλλων Ιερών Ναών, οι οποίοι (80 στον αριθμό), είτε κατεστράφσαν εντελώς, είτε έπαθαν μεγάλες η μικρότερες ζημιές και συνέστησε μετάνοια, ώστε Κύριος ο Θεός να μας ελεή και να μας σώζη και να μας φυλάττη της φοβεράς του σεισμού απειλής.

Στο τέλος ο Ιερεύς π. Γεώργιος Κλουκινιώτης, ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στο να φθάση ο Ναός στο πέρας.

Συντόμως θα ορισθούν τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού.

fostaina 1

fostaina 1

fostaina 1

fostaina 1

fostaina 1

fostaina 1

fostaina 1

fostaina 1

fostaina 1

Εμφανίσεις: 292119
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: