Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Καστορίας. 07/06 22:14

kastoria pentikosti

Η εορτή της Πεντηκοστής, η γενέθλιος ημέρα της Εκκλησίας, εορτάστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου Άργους Ορεστικού.

Εκεί ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, ενώ μαζί του συλλειτούργησαν οι Ιερείς του Ναού και ο Διάκονος Παύλος.

Η ακολουθία τελέστηκε σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα της Πολιτείας κι έτσι πιστοί βρέθηκαν, τόσο εντός του Ναού, όσο και εκτός, ακούγοντας υπομονετικά τη Θεία Λειτουργία από τα μεγάφωνα.

Προ της Θείας Κοινωνίας, ο Σεβασμιώτατος ομίλησε καταλλήλως για την μεγάλη αυτή εορτή της πίστεώς μας, αναφερόμενος στον λόγο του Αποστόλου στην προς Ρωμαίους επιστολή: «αυτό το Πνεύμα συμμαρτυρεί τω πνεύματι ημών ότι εσμέν τέκνα Θεού».

Σημείωσε, δε, ότι το Άγιο Πνεύμα συμμαρτυρεί, συναντιλαμβάνεται και υπερεντυγχάνει υπέρ ημών, ενεργώντας μέσα στις καρδιές μας το ανακαινιστικό του έργο.

Μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, τελέστηκε ο Εσπερινός της Πεντηκοστής, κατά τον οποίο μοιράστηκαν φύλλα καρυδιάς, κατά την παράδοση.

Ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε τις ευχές της Γονυκλισίας και το εκκλησίασμα σύσσωμο προσευχήθηκε γονατιστό, ακούγοντας τις υπέροχες θεολογικότατες ευχές.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 243706
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: