Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 21/05 12:23

kilkisiou isapostoloi 50

Για την Romfea.gr | Χρήστος Καναρόπουλος


Με αισθήματα πνευματικής χαράς και μετά από την παύση δύο και πλέον μηνών οι πιστοί και πάλι συρρέουν στις Εκκλησίες μας, για να γιορτάσουν τις μνήμες των Αγίων, να αιτηθούν της προστασίας των και να βρουν αποκούμπι και πάλι στο απάνεμο λιμάνι της πνευματικής ηρεμίας, που λέγεται Εκκλησία.

Τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, οι Κιλκισιώτες τίμησαν και φέτος τη μνήμη των Αγίων Ισαποστόλων και Θεοστέπτων Βασιλέων Κωνσταντίνου και Ελένης, στο ομώνυμο Μητροπολιτικό Ιερό Παρεκκλήσιο, το οποίο βρίσκεται εντός του αύλειου χώρου του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς.

Του πανηγυρικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, πλαισιούμενος από τον Υπεύθυνο του Παρεκκλησίου Αρχιμ. Ευγένιο Ιωάννου, Ιερέων και Ιεροδιακόνων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Επικεφαλής του Λαού ήταν ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Δημήτριος Κυριακίδης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κιλκίς κ. Ιωάννης Ανδρίτσος, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κιλκίς κ. Αθανάσιος Καριοφύλλης, κ.α.

Στο θείο λόγο του ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι στη δύναμη της ενώσεως της ανθρωπίνης και της Θείας Φύσεως εκφράζεται η Χάρις του Σταυρού.

Ο Σταυρός αποτελεί ζωντανό σύμβολο ανακαίνισεως, αναδημιουργίας και ενότητος του ανθρώπου προς τα άνω.

Ευχήθηκε, οι Άγιοι Ισαπόστολοι Κωνσταντίνος και Ελένη να μεταδώσουν σε όλο τον κόσμο το ιεραποστολικό τους φρόνημα και να πορευτούμε όλοι ως νέοι Ιεραπόστολοι Ιησού Χριστού.

Τέλος, επήνεσε τον Υπεύθυνο του Παρεκκλησίου και την Εκκλησιαστική Επιτροπή για τον ευπρεπισμό και την άρτια διοργάνωση της πανηγύρεως.

Την κυριώνυμο ημέρα τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 210714
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: