Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Φθιώτιδος. 18/04 00:30

epitafios lamia 13

Σε ιδιαίτερα κατανυκτική ατμόσφαιρα τελέσθηκε απόψε το βράδυ της Μ. Παρασκευής η Ακολουθία του Επιταφίου (Όρθρος Μ. Σαββάτου) στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

Στην Ιερά Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Συμεών, ενώ της Ακολουθίας προηξήρχε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως μας Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Άγγελος Ανθόπουλος, συμπαραστατούμενος υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου Λαμίας Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Παναγιώτη Σερέτη και τον Ιεροδιάκονο π. Νικόλαο Πολυζώη.

Τους Ιερούς ύμνους απέδωσαν οι Ιεροψάλτες του Ναού, ο Πρωτοψάλτης κ. Δημήτριος Μαντές και ο Λαμπαδάριος, Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως μας «Γερμανός ο Μελωδός» κ. Ανδρέας Ιωακείμ.

Τον Επιτάφιο Θρήνο παρακολούθησαν οι πιστοί από τα σπίτια τους μέσω Τηλεοράσεως, Ραδιοφώνου και Διαδικτύου και μέσω Livestreaming από την Ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο τέλος της μεγάλης Δοξολογίας, οι Ιερείς με προεξάρχοντα τον Σεβασμιώτατο σήκωσαν στα χέρια τους το κουβούκλιο του Επιταφίου και το λιτάνευσαν εντός του Ναού,  εις εφαρμογήν της σχετικής Εγκυκλίου της Ιεράς Συνόδου και με βάση τα προσωρινώς ισχύοντα εκ των κρατικών περιορισμών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο Σεβασμιώτατος στο τέλος της Ακολουθίας ευχήθηκε πατρικώς και  εγκαρδίως και με λιτό και ευσύνοπτο τρόπο: 

«Αγαπητοί μου αδελφοί, τούτες οι ώρες είναι ώρες σιωπής, σιγής, περισυλλογής, προσδοκίας της Αναστάσεως. Καλή Ανάσταση!»

epitafios lamia 1

epitafios lamia 1

epitafios lamia 1

epitafios lamia 1

epitafios lamia 1

epitafios lamia 1

epitafios lamia 1

epitafios lamia 1

epitafios lamia 1

epitafios lamia 1

epitafios lamia 1

epitafios lamia 1

epitafios lamia 1

epitafios lamia 1

epitafios lamia 1

epitafios lamia 1

epitafios lamia 1

Εμφανίσεις: 300797
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: