Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 10/02 10:46

ag xaralampos peristeri

Για την Romfea.gr | Δήμητρα Παναγοπούλου


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα, Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη μνήμη του Αγίου Χαραλάμπους, στον Καθεδρικό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών (Μάσχα) Περιστερίου.

Να αναφερθεί ότι στο Ναό φυλάσσεται Ιερό λείψανο του Αγίου Χαραλάμπους, προερχόμενο από την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στην Πάτμο.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Κλήμης, πλαισιούμενος από τους εφημερίους του Ναού και τον Αρχιδιάκονο της Μητροπόλεως π. Ειρηναίο Γεροντή.

Στον Θείο λόγο του ο Σεβ. Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Κλήμης, ο οποίος αναφέρθηκε στην σημερινή Ευαγγελική περικοπή και στον βίο του Αγίου Χαραλάμπους.

“Ταύτα εντέλλομαι υμίν, ίνα αγαπάτε αλλήλους. Δεν μας παρακαλάει ο Θεός να αγαπήσουμε, αλλά μας δίνει εντολή. Εντολή να αγαπήσουμε το Θεό αλλά και το συνάνθρωπο. Όσοι αγαπήσαν το Θεό και το συνάνθρωπο είδαν πρόσωπο Θεού” - ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Περιστερίου.

Σε άλλο σημείο τόνισε ο κ. Κλήμης: “Ο Άγιος Χαράλαμπος έδωσε το αίμα του για το Χριστό αλλά και για τα παιδιά του Χριστού, τους ανθρώπους. Δεν μπορείς να αγαπάς τον θεό και να μισείς τον άνθρωπο”.

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε: “Διώξτε την κακία, τον εγωισμό, τα πάθη από την καρδιά σας και ντυθείτε με την Υψοθεό ταπείνωση”.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 194411
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: