Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 21/01 13:08

sillitourgo onomastirion 47

Ιωάννινα | Τηλέμαχος Παππάς


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκαν σήμερα, Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020 τα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μαξίμου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου.

Στο πολυαρχιερατικό συλλείτουργο προεξήρχε ο εορτάζων Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος και συλλειτούργησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες, Ναυπάκτου Ιερόθεος, Σύρου Δωρόθεος, Νεάς Ιωνίας Γαβριήλ και Γλυφάδας Αντώνιος.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος, ο οποίος αναφέρθηκε στον Μέγα διδάσκαλο της Εκκλησίας, Όσιο Μάξιμο τον Ομολογητή. (Ηχητικό)

"Όταν διαβάζει κανείς τον Όσιο Μάξιμο τον Ομολογητή βλέπει ακριβώς όλο το πανόραμα της Ορθοδόξου Θεολογίας. Μπορεί κανείς να πει ότι δεν μπορεί να ζήσει και να αποκτήσει Ορθόδοξη Θεολογία εάν δεν γνωρίζει τον Άγιο Μάξιμο και τον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά" - ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων ευχαρίστησε ιδιαιτέρως κάθε έναν από τους Αρχιερείς ξεχωριστά αλλά και τις τοπικές αρχές που παρέστησαν στα ονομαστήρια του. (Ηχητικό)

Τέλος, κλήρος και λαός μετέβησαν στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως για να ευχηθούν στον Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μάξιμο, ενώ μαθητές και μαθήτριες του Εκκλησιαστικού Λυκείου Βελλάς έψαλλαν την φήμη του Σεβασμιωτάτου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 301492
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: