Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 16/01 21:40

ioannina1

Ιωάννινα | Τηλέμαχος Παππάς


Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια ξεκίνησαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Νεομάρτυρος Γεωργίου Πολιούχου και προστάτου της πόλεως των Ιωαννίνων.

Στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Γεωργίου προστάτου της πόλεως των Ιωαννίνων, τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Φιλίππων κ. Στέφανος.

Επίσης παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Μάνης κ. Χρυσόστομος και Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, καθώς και πλειάδα κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι "σήμερα δεν εορτάζουμε απλά έναν Άγιο, αλλά έναν Μάρτυρα". (Ηχητικό)

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίς το απόγευμα ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Ιωαννίνων, Αρχιμανδρίτης Θωμάς Ανδρέου μετέφερε την Ιερά Εικόνα του Αγίου πάνω σε άμαξα στον τόπο μαρτυρίου Του, όπου και πραγματοποιήθηκε Δέηση.

Κατόπιν η Ιερά Εικόνα μεταφέρθηκε στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Πλατεία Πάργης, όπου θα τελεστούν οι πανηγυρικοί εορτασμοί.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 300741
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: