Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Χαλκίδος. 13/01 08:03

ypodoxi leipanon xalkida 5

Με χαρά, ευλάβεια, τιμή και πληθωρική συμμετοχή του Ιερού Κλήρου και του ευσεβούς Λαού υποδέχθηκε η Πόλη της Χαλκίδος και συγκεκριμένα η Ενορία της Ευαγγελιστρίας, Ιερά Λείψανα των Αγίων ενδόξων Νεομαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης εκ της Μυτιλήνης.

Τα Ιερά Λείψανα εκόμισε, κατόπιν σχετικής εγκρίσεως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μυτιλήνης κ. Ιακώβου, Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος Αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Καραμούζης, και τα υποδέχθηκαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας και Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, το απόγευμα του Σαββάτου 11 Ιανουαρίου 2020, και με πανηγυρικό τρόπο, στα προπύλαια του Ι. Ναού της Ευαγγελιστρίας Χαλκίδος, παρουσία πλήθους πιστών, με επικεφαλής την Δήμαρχο Χαλκιδέων κ. Έλενα Βάκα, τον Διοικητή της Σχολής Πεζικού, Ταξίαρχο κ. Κωνσταντίνο Λιόντο κ.λπ. εκπροσώπους των Αρχών του Τόπου μας.

Αμέσως ετελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου αγίου Ιλίου κ. Αθηναγόρου.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε εκ μέρους του Ιερού Κλήρου και του ευσεβούς Λαού της Πόλεως την Ι. Σύνοδο για την παρασχεθείσα άδεια μετακομιδής των ιερών λειψάνων από την Λέσβο στην Χαλκίδα, τον άγιο Πρωτοσύγκελλο π. Ιάκωβο για την ευλογία του προσκυνήματος των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, παρακαλώντας τον να διαβιβάσει τις ευχαριστίες αυτές και προς το σεπτό πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου αγίου Μυτιλήνης κ. Ιακώβου, όλους τους εκπροσώπους των Σχολείων, των συλλόγων και των φορέων της Πόλεως, που λάμπρυναν με την παρουσία τους τον ερχομό των αγίων και καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιλίου, ο οποίος κήρυξε αμέσως μετά τον θείο λόγο στους πιστούς αναπτύσσοντας ερμηνευτικά τον ειρμό της η' ωδής των ιαμβικών καταβασιών των Θεοφανείων εξηγώντας ότι η παρουσία των αγίων, μέσα από τα ιερά τους λείψανα, επιβεβαιώνει ότι είναι παιδιά φωτεινά του Θεού και με τις αρετές και τους μαρτυρικούς άθλους τους κάνουν να στενάζει ο άρχοντας του σκότους, δηλαδή ο διάβολος αποδυναμωμένος μετά τον ερχομό και την νίκη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

Τα Τίμια Λείψανα των Αγίων Ιερομαρτύρων θα παραμείνουν στην Πόλη μας μέχρι τις 26 Ιανουαρίου, ενώ στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας θα τελούνται καθημερινά Ιερές Ακολουθίες, Ιερές Αγρυπνίες, Κηρύγματα και πνευματικές ομιλίες κ.λπ., με την φροντίδα του Προϊσταμένου Αρχιμ. Θεοφυλάκτου Τσαγκάρη, των Εφημερίων Πρωτοπρεσβ. Θεοδώρου Πάζιου και Πρωτοπρεσβ. Ευαγγέλου Γαλάνη, του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και πολλών εθελοντών και εθελοντριών Ενοριτών.

Φωτογραφίες: Παρασκευή Σπυροπούλου, Δημήτριος Πετρογιάννης.

ypodoxi leipanon xalkida 5

ypodoxi leipanon xalkida 5

ypodoxi leipanon xalkida 5

ypodoxi leipanon xalkida 5

ypodoxi leipanon xalkida 5

ypodoxi leipanon xalkida 5

ypodoxi leipanon xalkida 5

ypodoxi leipanon xalkida 5

ypodoxi leipanon xalkida 5

ypodoxi leipanon xalkida 5

ypodoxi leipanon xalkida 5

Εμφανίσεις: 261397
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: