Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 03/01 12:08

protoxronia nikaia 2

Με λαμπρότητα και σε πανηγυρική ατμόσφαιρα εορτάσθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Νικαίας η Δεσποτική εορτή της Περιτομής του Κυρίου, η μνήμη του Μεγάλου Βασιλείου και η πρώτη του νέου έτους 2020.

Το πρωί της Πρωτοχρονιάς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος ιερούργησε στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κορυδαλλού.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η επίσημη Δοξολογία με την παρουσία των τοπικών αρχών και ευλογήθηκε η Bασιλόπιτα, ενώ τα μικρά παιδιά έψαλαν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος προέστη της Δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Εσταυρωμένου Αιγάλεω.

Την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως στη Νίκαια, πραγματοποιήθηκε εορταστική εκδήλωση, κατά την οποία η Ορχήστρα νέων της Μητροπόλεως απέδωσε Χριστουγεννιάτικα και Πρωτοχρονιάτικα άσματα, παρουσία του Ιερού Κλήρου, των αρχόντων του τόπου, πλήθους λαού και όλων των μελών των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων και των Ενοριακών Φιλοπτώχων Ταμείων, οι οποίοι έλαβαν τα διοριστήριά τους για τη νέα περίοδο.

Ακολούθως, παρουσιάστηκε από ψηφιακό δίσκο το εκτενές επιτελούμενο έργο της Μητροπόλεως Νικαίας σε όλους τους τομείς.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Σεβασμιώτατος κ. Αλέξιος δοξολόγησε και ευχαρίστησε τον Τριαδικό Θεό για ό,τι επετεύχθη αυτά τα 25 χρόνια ποιμαντορίας του, ευχαρίστησε τους ιερείς του, τους πολύτιμους συνεργάτες του όπως χαρακτηριστικά είπε, και ευχήθηκε σε όλο το ποίμνιό του το νέο έτος που ανέτειλε να είναι ειρηνικό, πλήρες θείας χάριτος για όλους και την πατρίδα μας ειδικότερα.

Στη συνέχεια ευλόγησε και έκοψε την καθιερωμένη Βασιλόπιτα.

protoxronia nikaia 1

protoxronia nikaia 1

protoxronia nikaia 1

protoxronia nikaia 1

protoxronia nikaia 1

protoxronia nikaia 1

protoxronia nikaia 1

protoxronia nikaia 1

Εμφανίσεις: 267416
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: