Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Φθιώτιδος. 18/11 00:53

trisagio damaskinos 14

Το Δημοτικό Κοιμητήριο της Παναγιάς Ξηριώτισσας στη Λαμία, επισκέφθηκε στις 2:30 το μεσημέρι της Κυριακής 17 Νοεμβρίου ο σεπτός Ποιμενάρχης κ. Συμεών, όπου σύμφωνα με το κατηρτισμένο πρόγραμμα του διημέρου της Ενθρονίσεως του ετέλεσε Αρχιερατικό Τρισάγιο επί του τάφου του μακαριστού Προκατόχου του Μητροπολίτου Φθιώτιδος κυρού Δαμασκηνού Παπαχρήστου.

Τον Ποιμενάρχη στο τρισάγιο πλαισίωσαν ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής αγίου Γεωργίου Στυλίδος Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Ιγνάτιος Σάπιος, ο οποίος επί πολλά χρόνια διηκόνησε τον μακαριστό Μητροπολίτη κυρό Δαμασκηνό και την Ιερά Μητρόπολή μας από την θλεση του Πρωτοσυγκέλλου και ο Εφημέριος του Ιερού Ναού αγίου Δημητρίου Λαμίας Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Δημοσθένης Κουτρομάνος, ο οποίος διετέλεσε επί 6 και πλέον συναπτά έτη Αρχιδιάκονος του μακαριστού.

Στο Αρχιερατικό Τρισάγιο παρέστησαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Άγγελος Ανθόπουλος, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Νεόφυτος Ραφηλίδης, αρκετοί Ιερείς της πόλεως, ο Αρχιδιάκονος π. Ευστάθιος Κατόπης, ο Ιεροδιάκονος π. Νικόλαος Πολυζώης, η μοναχή Χαριτίνη, η οποία διηκόνισε τον μακαριστό κυρό Δαμασκηνό ως οικονόμος, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραϊσκος, συνοδευόμενος από Αντιδημάρχους και αρκετοί πιστοί.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών ωμίλησε με εγκάρδια λόγια για το πολυσέβαστο πρόσωπο του προκατόχου του, υπογραμμίζοντας ότι: «Θεωρούσα Ιερό χρέος μου να τελέσω Τρισάγιο και να προσευχηθώ για την ανάπαυση της ψυχής του μακαριστού Προκατόχου μου Μητροπολίτη Φθιώτιδος κυρό Δαμασκηνό, τον λόγιο Ιεράρχη της Εκκλησίας μας, τον άνθρωπο της επιείκειας, της απλότητος και της περισσής αγάπης προς όλους και να εκζητήσω την πατρική του ευχή για να πορευθώ στην Ποιμαντορία μου».

Ο Σεβασμιώτατος προ της απολύσεως ευχήθηκε και για την ανάπαυση των ψυχών όλων των κεκοιμημένων πιστών που ευρίσκονται στο Κοιμητήριο.

Προ της αναχωρήσεως του συνεχάρη τον κ Δήμαρχο Λαμιέων για την καθαριότητα του Κοιμητηρίου και αναφέρθηκε στην ανάγκη συνεργασίας μεταξύ της Ιεράς Μητροπόλεως και του Δήμου για την εύρυθμη λειτουργία του Κοιμητηρίου.

Φωτογραφίες: Ιωάννης Σιμόπουλος & Δημήτριος Ανάγνου

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 300557
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: