Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 09/11 00:29

onomastiria karistias 6

Του Δημήτρη Πετρογιάννη | Romfea.gr


Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο τελέστηκε σήμερα, Παρασκευή 8 Νοεμβρίου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Κύμη.

Να αναφερθεί ότι την ημέρα αυτή άγει τα σεπτά του ονομαστήρια, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ.Σεραφείμ.

Στον όρθρο χοροστάτησε ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλαδος, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος και εν συνεχεία στο αρχιερατικό συλλείτουργο προεξήρχε ο εορτάζων Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ.

Επισης, συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ειρηνουπόλεως κ. Νίκαδρος και Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Χαλκίδος, ο οποίος αναφέρθηκε στην αποστολή των Αγγέλων,στην υπακοή και τον σεβασμό προς τον Δημιουργό.

Επίσης, κάλεσε τους πιστούς να δείχνουν τον ανάλογο σεβασμό στους ιερούς θεσμούς της πίστεως και του Γένους.

Ακολούθως μετέφερε τις ευχές των Αρχιερέων του Κλήρου και του λαού προς τον εορτάζοντα Άγιο Καρυστίας, λέγοντας ότι είναι έργω και λόγω «Σεβασμιώτατος» και η παρουσία του αποτελεί ευλογία για όλους.

Πριν την Απόλυση ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ ευχαρίστησε τους Αγίους Αρχιερείς λέγοντας ότι η παρουσία τους, όπως και του Κλήρου, των Αρχών και του λαού, γέμισε την καρδιά του με πολλή μεγάλη χαρά.

Να αναφερθεί ότι στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος κ. Αλέξανδρος Θεοδώρου, ο τέως Δήμαρχος κ. Δημήτριος Θωμάς καθώς και πλήθος πιστών από την Κύμη και την ευρύτερη περιοχή, που τίμησαν με την παρουσία του και να ευχηθούν στον εορτάζοντα Ποιμενάρχη τους.

Φωτογραφίες: Ευάγγελος Στάμου

onomastiria karistias 1

onomastiria karistias 1

onomastiria karistias 1

onomastiria karistias 1

onomastiria karistias 1

onomastiria karistias 1

onomastiria karistias 1

onomastiria karistias 1

Εμφανίσεις: 300484
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: